Nieuws

´Goedkoper´ prijskaartje voor Mercedes E 63 AMG

´Goedkoper´ prijskaartje voor Mercedes E 63 AMG

Mercedes-Benz heeft het aanschafbedrag van de nieuwe E 63 AMG bepaald. Mede dankzij z’n verbeterde verbruik is het topmodel goedkoper geworden ten opzichte van z’n voorganger. ‘Goedkoop’ is in dit geval wel relatief. De E 63 AMG gaat namelijk € 145.901,- kosten. De levering begint in augustus.

En met deze vanafprijs is de E 63 AMG de voordeligste toplimousine van de bekende drie. De Audi RS6 (580 pk) moet minimaal € 165.895,- in het laatje brengen en de BMW M5 (507 pk) staat in de boeken voor € 153.430,-. De Mercedes-Benz is er dus vanaf € 145.901 en daarvoor krijgt de nieuwe eigenaar alles wat hij maar wensen wil. Allereerst is dat het hart van de auto, een machtige AMG-V8 met een slagvolume van 6.2 liter. De krachtbron levert maar liefst 525 pk en 630 Nm en dat is 9 pk meer dan de vorige generatie. Geen verbluffende vooruitgang, maar de sprint naar honderd verloopt met 4,5 seconden weldegelijk sneller (was 4,7 seconden). De topsnelheid blijft natuurlijk hetzelfde, want deze is naar goed Duits gebruik op 250 km/h afgeregeld. Qua verbruik maakt de E 63 AMG een flinke sprong voorwaarts. De fabriek noteert namelijk een dorstigheid van 12,6/100 km, een winst van maar liefst 12%.

Verwennerijen
Naast de potente krachtbron wordt de nieuwe eigenaar in de watten gelegd met zaken als de AMG SPEEDSHIFT MCT-zeventraps transmissie die vier individuele rijprogramma’s kent: van Controlled Effciency via Sport en Sport Plus tot Manual. Bovendien beschikt de bak over een tussengas- en een RACE-START-functie. Het zogenoemde AMG RIDE CONTROL sportonderstel met elektronisch gestuurd dempingssysteem staat garant voor de intense rijbeleving. Vervolgens bestaat de standaarduitrusting onder meer uit een met nappaleder bekleed AMG-sportstuur met aluminium schakelpeddels voor het bedienen van de manuele schakelstand, sportpedalen en dorpels van edelstaal, lederen sportstoelen, en interieurlijsten van zwart esdoornhout. De voorstoelen beschikken overigens standaard over verwarming.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
´Goedkoper´ prijskaartje voor Mercedes E 63 AMG
´Goedkoper´ prijskaartje voor Mercedes E 63 AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers