Nieuws

Peugeot verslaat Audi tijdens Le Mans 2009

Peugeot verslaat Audi tijdens Le Mans 2009

Het is dus toch mogelijk om Audi te verslaan tijdens de 24 Uren van Le Mans. Het fabrieksteam van Peugeot wist met de 908 HDI FAP de eerste en tweede plaats te behalen in de legendarische 24-uurs race op het Franse circuit. En daarmee schrijft de Franse fabrikant geschiedenis.

Deze keer faalde Peugeot niet. Tijdens hun derde deelname aan de 24 Uren van Le Mans wisten de Fransen met hun dieselprototypes de eerste en tweede plaats te behalen. En dat terwijl Audi de afgelopen tien jaar maar liefst acht keer wist te winnen. Alleen Bentley wist in 2003 voor Audi te blijven. Maar daar is nu verandering in gekomen. De compleet nieuwe Audi R15 TDI was niet sterk genoeg om de Peugeot´s in te halen.

Aston Martin vierde
Na een volledige dag racen wist de Peugeot met startnummer #9 de meeste ronden op naam te zetten. Achter het stuur zaten afwisselend Marc Gene, David Brabham en Alexander Wurz. Op de tweede plaats eindigde de auto met startnummer #8 van Sébastien Bourdais, Franck Montagny en Stéphane Sarrazin. De Audi R15 TDI van Allan McNish, Rinaldo Capello en Tom Kristensen werd derde. Debutant Aston Martin eindigde op de vierde plaats en viel daarmee net buiten het erepodium.

Maandag 15 juni zullen wij een uitgebreid verslag met een fotogallery van de 24 Uren van Le Mans publiceren. Daarin ook aandacht voor de verrichtingen van de andere teams en klassen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot verslaat Audi tijdens Le Mans 2009
Peugeot verslaat Audi tijdens Le Mans 2009
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers