Nieuws

‘Ezelsoren’ groeiende bij Koenigsegg

‘Ezelsoren’ groeiende bij Koenigsegg

Diverse Zweedse media meldden onlangs dat Koenigsegg het noodlijdende Saab gaat overnemen. De kleine Zweedse sportwagenfabrikant zou namelijk een intentieverklaring over de aankoop hebben getekend. Het bedrijf wordt overigens wel gesteund door Noorse investeerders.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu lijkt het daadwerkelijk te gebeuren: een fabrikant met een productie van slechts een tiental auto’s per jaar koopt een groot automerk. ‘Een ezel stoot zich in het gemeen geen tweemaal aan dezelfde steen’, zou je denken want we weten allemaal hoe het Porsche momenteel afgaat nadat zij het grote Volkswagen overnam. Onlangs vroeg de Duitse sportwagenfabrikant namelijk een enorme lening aan om het hoofd boven water te kunnen houden. Deze gebeurtenis lijkt Koenigsegg niet af te schrikken en daarom tekende het onlangs een intentieverklaring om Saab over te nemen.

Toekomst Saab
Uitstel van executie of niet. Als het daadwerkelijk op een overname aankomt is Saab (voorlopig) van de ondergang gered en kan het verder gaan met het plan om nieuwe modellen te lanceren. Inmiddels is de nieuwe 9-5 in een vergevorderd ontwikkelingsstadium beland en duurt het niet lang meer voordat we na 12 jaar eindelijk een nieuwe generatie kunnen verwelkomen. In 2010 moet het zover zijn. De 9-5 Estate wordt een half jaar later verwacht. Vermoedelijk zal deze op de Autosalon van Genève worden gepresenteerd. In dezelfde periode zal ook het productie-exemplaar van de 9-4x zijn opwachting maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers