Nieuws

Teaser: All new Grand Bentley

Teaser: All new Grand Bentley

Bentley heeft de eerste teaser van haar gloednieuwe model vrijgegeven. Het gaat hier om de opvolger van de Arnage die voorlopig nog als ‘Grand Bentley’ door het leven gaat.

De huidige Arnage verfraaid onze wegen alweer sinds 1998. Hoog tijd voor een nieuw model! En ook al zijn we nog niet uitgekeken op de huidige, qua techniek loopt hij toch flink achter op de concurrenten. Allebei de concurrenten welteverstaan; de Rolls-Royce Phantom en de Maybach.

Nieuwe naam?
De eerste teaser die Bentley vrijgegeven heeft toont duidelijk een Bentley. Zo zien we de ronde vormen van de (lange) motorkap en de ruimte voor een typische grille. Bentley meldt dat het model compleet nieuw is en een duidelijke streep onder de Arnage moet zetten. Een nieuwe naam zou dan ook logische stap zijn.

6,75 liter V8!
De basis van de ‘Grand Bentley’ zal niet volkomen nieuw zijn. Het Britse merk maakt hiervoor gebruik van de nieuwe Audi A8. Toch zal niet alles supermodern worden. Zo zal de 6,75 liter V8 motor gewoon van de partij zijn! Naast deze ´oudgediende´ komen er wellicht ook een aantal nieuwe motoren. Er zijn namelijk geruchten over de W16 van Bugatti en de V12 TDI van Audi. We zijn erg benieuwd!

De gloednieuwe Bentley zal komende zomer bekend worden gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers