Nieuws

BMW M3 (Edition) in de schijnwerpers

BMW M3 (Edition) in de schijnwerpers

Niet dat de BMW M3 over gebrek aan aandacht te klagen heeft, maar extra attentiewaarde kan nooit kwaad. BMW presenteert daarom deze M3 Edition, een gelimiteerd model met exclusieve details.

De BMW M3 Edition is te bestellen in een viertal kleurenthema’s: Alpine White, Black, Dakar Yellow, en Monte Carlo Blue, waarvan alleen de laatste een metallic finish heeft. Welke kleur men ook voor de carrosserie kiest, de gekozen tint zal in diverse interieurdetails terugkeren. Zo zijn er witte panelen voor de middenconsole, de middenarmsteun en de deurpanelen in de Alpine White en Black gekleurde versies. Op hun beurt beschikken de modellen in Dakar Yellow en Monte Carlo Blue over gelijkkleurige interieurpanelen en stikselwerk. In alle gevallen geldt een interieur met her en der leer in carbonstructuur en witte stiksels. En de sportstoelen zijn van Black Novillo-leder.

Finishvlag
Aan de buitenzijde is de M3 Edition te herkennen aan de donkerchromen grille, sierlijsten en uitlaatpijpen, zwart open- en sluitwerk van het motorcompartiment, een in het zwart gehuld motorcompartiment en zwarte spiegelkappen. De dorpels van de unieke M3’s zijn versierd met een finishvlag-motief. Bovendien is bij ieder model het M-onderstel met nog eens 10 mm verlaagd en staat het geheel op speciale lichtgewicht 19 inch M-wielen. Motorisch verandert er niets, dus dat betekent een hoogtoerige 4.0 liter V8 met 420 pk waarmee de auto 4,8 seconden naar 100 km/h kan accelereren. De 7-traps M DCT-automaat met dubbele koppeling doet hier 4,6 seconden over.

6 maanden
De M3 Edition is uitsluitend gebaseerd op de Coupé en om hem exclusief te houden wordt ´ie slechts gedurende zes maanden geproduceerd. Bestellen kan vanaf volgend maand. Prijzen zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M3 (Edition) in de schijnwerpers
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers