Nieuws

Hummer is ´verkocht´

Hummer is ´verkocht´

Wie had dat nou gedacht, GM heeft een koper gevonden voor Hummer. Vandaag maakte de noodlijdende Amerikaanse fabrikant bekend dat men een intentieverklaring heeft getekend met een nog onbekende partij voor de verkoop van het Amerikaanse offroad-merk.

Een dag nadat GM surseance van betaling heeft aangevraagd is er toch wat positief nieuws voor de Amerikanen: Hummer heeft een koper gevonden. De partij wordt nog geheim gehouden, evenals het overnamebedrag, maar de tekenen zijn goed. Door de deal blijven 3.000 Amerikaanse banen gegaranceerd. Bovendien wil de kopende partij flink gaan investeren in de toekomst van Hummer.

GM
Troy Clarke, Predisent van GM North America laat weten erg blij te zijn met de deal. Volgens hem zal Hummer onder de nieuwe eigenaar zichzelf flink kunnen ontwikkelen. Bovendien is het goed nieuws voor GM dat men de verkoop van Hummer door kan gaan met haar reorganisatie om een slagvaardigere onderneming te worden en zich te focusen op enkele basismerken. Als alles goed gaat zal Hummer in het derde kwartaal van 2009 overgaan naar de nieuwe eigenaar. Na Opel is dit het tweede merk dat GM weet te verkopen. Nu alleen Saab en Pontiac nog.

UPDATE 3 juni 2009: GM heeft de koper bekend gemaakt. Het betreft het Chinese Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co Ltd. Het bedrijf behoort tot de grootste industriële privé-ondernemening van China en bouwt ondermeer zware voertuigen voor de wegenbouw.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers