Nieuws

Dakloze Audi R8 in Frankfurt (IAA)

Dakloze Audi R8 in Frankfurt (IAA)

Het einde is nabij en het begin nadert voor de dakloze R8. Binnenkort zal de Audi R8 Spyder z’n testfase afronden en mag het productiemodel eindelijk worden voorgesteld aan het publiek. Tijdens de aankomende IAA is het zover.

De Audi R8 Spyder zal in Frankfurt één van de grootste blikvangers worden. Des te meer omdat niet alle reguliere fabrikanten op de belangrijke autoshow aanwezig zullen zijn. De economische teruggang gooit namelijk voor enkele roet in het eten. De spotlights op de R8 Spyder zullen hier in ieder geval niet minder om branden.

R8 Hybride
Onderhuids bevat het shownummer van de R8 Spyder nagenoeg dezelfde techniek als de dichte variant met 4.2 liter V8 (420 pk) als krachtbron. Door het ontbreken van een vast dak zal het chassis ongetwijfeld verstevigd zijn ter compensatie van het torsieverlies. Bij de Spyder worden natte voeten behoed door een stoffen kap. Of de V10 Spyder de IAA ook zal aandoen is onduidelijk. Zo niet? Wees niet getreurd; die komt er op termijn alsnog. Er gaan zelfs geruchten over een eventuele hybride-variant van de R8 in de vorm van een concept. Maar daarover durft heden nog niemand uitsluitsel te geven. De marktintroductie van de R8 V8 Spyder staat gepland voor 2010.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers