Nieuws

Vroege ´facelift´ voor Renault Laguna

Vroege ´facelift´ voor Renault Laguna

De Renault Laguna scoort ondermaats en dat vraagt om verandering. Daarom hebben de Fransen een vroege facelift voor de vaandeldrager van het merk in petto. De GT werd als voorbeeld gekozen.

  • GT-look voor het gehele gamma
  • 4Control optioneel leverbaar op diverse modellen
  • Twee speciale uitvoeringen
  • Gewijzigde interieurmaterialen en kleurstellingen
De huidige Laguna is pas sinds medio 2007 op de markt en Renault presenteert nu al de Laguna phase 2 van de III. Het wil namelijk maar niet vlotten met de verkopen van de zakensedan en -stationwagen. Ook de later gelanceerde GT en Coupé konden daarin geen verandering in brengen. En dat vraagt om maatregelen. Nog voordat de nieuwe designchef - de Nederlander en voormalig Mazda-ontwerper Laurens van den Acker - zich bij Renault meldt zal de vernieuwde Laguna-reeks in de showroom staan.

Ingrijpende wijzigingen
Renault geloof heilig in de looks van de Laguna GT en heeft het vernieuwde (overige) Laguna-gamma naar dat beeld geschapen. Het front kreeg dus een flinke opfrisbeurt en ook de achterlichten kennen we van de GT. Verder probeert Renault de kopers in deze klasse over de streep te trekken met een verbeterd interieur die in meerdere tinten verkrijgbaar is en een rijkere standaarduitrusting. Bovendien levert Renault voortaan twee nieuwe navigatiesystemen en wordt in 2010 het Bose-audiosysteem uit de Koleos ook leverbaar in de Laguna. 

Motorenwijzigingen

Kijken we naar het dieselgamma dan zijn vanaf heden alleen nog de dCi 110, dCi 150 en dCi 180 (uitsluitend als GT) te bestellen. De dCi 130 is komen te vervallen en de dCi 150 is trouwens 20 g/km schoner geworden (CO2 van 139 g/km). Nieuw is ook dat 4Control voortaan niet meer is voorbehouden aan de Laguna Coupé en de GT-versies. Vanaf heden is de vierwielbesturing namelijk ook in combinatie met de dCi 180 FAP en 2.0T 205 te leveren. Wie kiest voor 4Control beschikt touwens ook over visuele kenmerken van het GT-line pakket (sportieve stoelen in leder en alcantara, sierstrips in echt aluminium op het dashboard en een aluminium pedalenset) en tot slot een 4Control-logo op de raamstijlen. Tot slot de basismotorisering, de 1.6 liter benzine met 110 pk. Die is vanaf heden geschikt gemaakt voor het rijden op bio-brandstof (E85).

Juni
De facelift gaat zowel op voor de Laguna Berline (sedan) als de Estate. Prijzen zullen nagenoeg gelijkblijven en naar verwachting zullen ze vanaf juni 2009 bij de dealers te bewonderen zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vroege ´facelift´ voor Renault Laguna
Vroege ´facelift´ voor Renault Laguna
Vroege ´facelift´ voor Renault Laguna
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers