Nieuws

Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt

Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt

Dit is de BMW 5-serie GT zoals deze eind dit jaar de showrooms zal bereiken. De beelden lekten via het Franse automagazine L’automobile en doen nu hun ronde over het wereld wijde web.

BMW presenteerde de 5-serie GT in conceptvorm tijdens de afgelopen Autosalon van Genève. Vlak daarna stuurde het merk een bijna ongecamoufleerd prototype ervan de wijde wereld in. Toen al werd duidelijk dat het productiemodel nauwelijks zal afwijken van de conceptcar in Zwitserland. Deze gelekte beelden bevestigen dit nogmaals.

Niché
De 5-serie GT (Gran Turismo) is een auto bedoeld voor klanten die maar geen keus kunnen maken tussen een luxe premiumsedan, een veelzijdige SUV of een sportieve GT. BMW voegde al deze carrosserievarianten en hun kenmerken bij elkaar en een ontwikkelde dit nichémodel. De 5-serie GT meet net geen 5 meter in de lengte en wordt vermoedelijk boven de 5-serie Sedan/Touring gepositioneerd. Dit zien we ook terug in het interieur waar luxe en een kwalitatieve uitstraling het beeld bepalen. Vier individuele verstelbare zetels tonen aan dat de Gran Turismo is gericht op een hoge mate van comfort. BMW belooft zelfs een been- en hoofdruimte dat niet onder doet voor een 7-serie en een X5.

IAA
Het productiemodel van de BMW 5-serie GT zal worden gepresenteerd tijdens de aankomende IAA. De show vindt begin september plaats in Frankfurt. Enkele maanden daarna zullen de eerste exemplaren op de trein naar de verschillende importeurs worden gezet.

Voor meer informatie over de nieuwe BMW 5-serie GT verwijzen we jullie graag naar het uitgebreide dossier van de auto.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt
Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt
Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt
Productiemodel BMW 5-serie GT gelekt
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers