Nieuws

Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel

Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel

Het duurt nog even voordat de Opel Insignia OPC Sports Tourer bij de dealers staat. De 325 pk sterke stationwagen is op dit moment bezig met het laatste testwerk op de Nürburgring. Echter hebben we al wel de eerste foto’s en informatie van de snelle gezinsauto.

Net als de gewone modellen van Opel hebben de OPC-modellen een streng testprogramma. De laatste en meest zware test wordt vlak voor de start van de productie gedaan. Het gaat hier om 10.000 kilometers over de 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring, die van de legendarische coureur Jackie Stewart de bijnaam ‘Groene Hel’ kreeg. De Insignia OPC sedan heeft dat programma pas geleden probleemloos afgewerkt.

Volker Strycek
Hoewel het 20,8 kilometer lange, slopende testcircuit deel uitmaakt van het standaard OPC-programma, is deze extra test altijd iets speciaals voor Volker Strycek en zijn team. De voormalige Duitse toerwagencoureur en manager van het Opel Performance Center somt op: twaalf coureurs, designingenieurs en kenners van de Nordschleife wisselen elkaar twaalf dagen lang af achter het stuur van een standaard Insignia OPC, en dat ongeacht de weersomstandigheden. “Die twaalf dagen zijn goed voor 27.000 schakelovergangen, 35.551 bochten en een totaal van 487 ronden en dat kan zijn tol eisen van een auto.” De 10.000 snelle kilometers op het circuit komen overeen met ongeveer 180.000 kilometer op de weg.

Genoeg vermogen voor het hele gezin
Qua techniek is de Sport Tourer gelijk aan Sedan. Dit betekent een 325 pk, 435 Nm sterke 2,8-liter V6 turbomotor onder de kap. Het vermogen wordt via een adaptief vierwielaandrijvingsysteem op de weg overgebracht. Voor nog meer controle beschikt het systeem over een elektronisch sperdifferentieel achter (eLSD). Om keer op keer krachtig te remmen monteert Opel grote Brembo-remmen. De OPC sprint in 6,3 seconden van 0 tot 100 km/u en is in staat een (begrensd) topsnelheid van 250 km/u te halen.

Het model staat later dit jaar bij de Opel dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel
Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel
Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel
Opel Insignia Sport Tourer OPC in de Groene Hel
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers