Nieuws

Volvo´s 2,5T motor vernieuwd

Volvo´s 2,5T motor vernieuwd

Volvo heeft de 2.5T FlexiFuel motor een flinke update gegeven. De motor wordt hierdoor niet alleen een stuk krachtiger, maar neemt volgens het Zweedse bedrijf ook minder brandstof tot zich.

De vernieuwde 2.5T FlexiFuel-motor is vanaf juni beschikbaar voor de Volvo S80 en V70. In beide modellen levert de krachtbron 231 pk, wat een verbetering van 30 pk betekend. Het koppel steeg met 40 Nm naar een totaal van 340 Nm. Er is keuze uit een handgeschakelde en een automatische transmissie. Het brandstofverbruik (gecombineerd) bedraagt 8,8 l/100 km voor de V70 en 8,6 l/100 km voor de S80 met handgeschakelde transmissie. De V70 2.5T FlexiFuel met automatische transmissie laat een verbruik noteren van 9,7 l/100 km. De S80 2.5T FlexiFuel automaat komt aan 9,6 l/100 km. Dit betekent een verlaging van het brandstofverbruik met circa vijf procent voor handgeschakelde modellen en een reductie van bijna zes procent voor de modellen met een automaat.

Hogere turbodruk oorzaak winst

De toename van het vermogen en de trekkracht van de 2.5T FlexiFuel-motor is mogelijk dankzij aanpassing van de software van de motor, waardoor een hogere turbodruk mogelijk is. Het brandstofverbruik is verlaagd door aanpassingen in de versnellingsbakken. In de handgeschakelde versies zijn de overbrengingen nu ‘langer´, waardoor de motor over de hele linie van de eerste tot en met de zesde versnelling minder toeren maakt. De vijfde versnelling heeft daardoor dezelfde overbrengingsverhouding als voorheen de zesde versnelling. De zesde versnelling is nu puur een ‘overdrive´. In auto´s met automatische transmissie is het brandstofverbruik beperkt door de versnellingsbak te herprogrammeren, zodat de automaat bij lagere toerentallen opschakelt.

Prijzen van de V70 en S80 met de vernieuwde motor zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers