Nieuws

Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra

Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra

Verspreidde Opel gisteren nog een teaser, duiken er prompt enkele officiële beelden van de nieuwe Opel Astra op. Het gaat hier nog wel om de Engelse Vauxhall Astra, maar ‘onze’ zal op de logo’s en de positie van de bestuurderskant hiervan niet afwijken. Zie hier de nieuwe Opel Astra in vol ornaat. Met dank aan AutoExpress.

De nieuwe Astra zal zijn showdebuut beleven tijdens de IAA in Frankfurt begin september en eind dit jaar de dealers aandoen. Wanneer ‘ie daar staat zal het model in eerste instantie als 5-deurs verkrijgbaar zijn. De 3-deurs en de stationwagon kunnen we later verwachten. Of er ook weer een cabriolet komt is niet duidelijk, evenals de wedergeboorte van een coupé.

Chevrolet Cruze
Onderhuids deelt de nieuwe Astra enkele technieken, waaronder het onderstel, met de Chevrolet Cruze. Motoren die we kunnen verwachten zijn een 1.4 liter met en zonder turbo, een 1.6 Turbo en als topmodel binnen de benzinereeks de OPC met 2.0 liter Turbo en 240 pk. Dieselliefhebbers moeten het doen met een 1.3 CDTI of de 2.0 liter CDTI uit de Insignia.

4x4
De aandrijving zal bij de basisuitvoeringen plaatsvinden op de voorwielen, maar op termijn kunnen we ook kiezen uit vierwielaandrijving. Nieuw is ook het door Opel genoemde ‘Flex-Ride’, een elektronisch gestuurd onderstel dat verschillende rijmodi mogelijk maakt. Optioneel is er tevens een systeem te bestellen dat de maximumsnelheid van verkeersborden ‘leest’ en dit weergeeft in het instrumentarium. Het zogenaamde ‘Opel-Eye’.
Nu de Vauxall Astra is uitgelekt verwachten wij dat de officiële beelden van ´onze´ Astra niet lang meer op zich laten wachten. Houd de website dus in de gaten!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra
Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra
Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra
Uitgelekt: de nieuwe Opel Astra
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers