Nieuws

Prijzen VW Golf GTD en Bluemotion bekend

Prijzen VW Golf GTD en Bluemotion bekend

Volkswagen heeft de prijzen van twee zeer uiteenlopende nieuwe dieselmodellen bekend gemaakt. De Golf GTD, het topmodel van de TDI-reeks, en de Golf Bluemotion, de zuinigste variant met dieselmotor onder de kap hebben een prijslabeltje gekregen.

Volkswagen presenteerde recentelijk zowel de Golf GTD als de Golf Bluemotion. Beide modellen hebben een eigen uniek karakter. De Golf GTD is feitelijk de dieselversie van de GTI. En dat straalt het model ook uit. De sportieve voor- en achterbumper, het spoilertje op de achterklep en de lekker dikke lichtmetalen wielen geven de GTD een GTI-look. Ook het interieur heeft dankzij het speciale stuurwiel en de sportstoelen een extra sportief karakter. Onder de motorkap ligt een 2.0 liter TDI-motor met een vermogen van 170 pk. Wanneer dit volledig wordt aangesproken weet de Golf GTD in 8,1 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 222 km/h te behalen. Het verbruik ligt op 5,3 l/100 km. De prijslijst van de GTD start bij € 32.250,- voor de driedeurs. Met DSG kost de GTD minimaal € 34.750,-. Een vijfdeurs kost in beide gevallen € 890,- extra.

Bluemotion
Wie niet gaat voor snelheid, maar voor zuinigheid kan vanaf heden bij de Volkswagen-dealer terecht voor de Golf Bluemotion. Onder de motorkap van dit model ligt een nagelnieuwe 1.6 TDI-motor met een vermogen van 105 pk en een koppel van 250 Nm. Dankzij diverse aanpassingen weet de Bluemotion genoegen te nemen met 4,1 l/100 km (ruim 1 op 24) en stoot de auto slechts 107 gram CO2 per km uit. Daarmee valt de auto in de 20 procent bijtellingscategorie. De prijslijst start bij € 25.450,- voor de Golf Bluemotion Trendline. Als Comfortline kost de Bluemotion minimaal € 27.250,- en de Highline vergt een investering van minimaal € 28.550,-. Voor de vijfdeurs moet in alle gevallen € 625,- extra worden betaald.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen VW Golf GTD en Bluemotion bekend
Prijzen VW Golf GTD en Bluemotion bekend
Prijzen VW Golf GTD en Bluemotion bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers