Nieuws

Brandstofbesparende systemen voor Audi

Brandstofbesparende systemen voor Audi

Audi zal in de tweede helft van dit jaar een start/stop-systeem introduceren. Daarnaast presenteert Audi een speciale boordcomputer die de bestuurder ondersteunt in een zo efficiënt mogelijk rijgedrag.

Veel later dan andere fabrikanten - waar is die ´Vorsprung durch Technik´ filosofie? - zal Audi een start/stop-systeem in haar modellen introduceren. Het systeem werkt exact hetzelfde als dat van vele andere fabrikanten: wie de auto in de neutraal zet en de koppeling ongemoeid laat merkt dat de motor uitschakelt. De koppeling weer intrappen resulteert in het weer starten van de motor. Gemiddeld moet dit 0,2 liter brandstof per 100 km besparen en 5 gram CO2 reduceren. Het start/stop-systeem kan overigens ook uitgeschakeld worden.

Ondersteunde boordcomputer
Een ander debuterende techniek in een Audi is een ondersteunde boordcomputer. Die helpt de bestuurder zo zuinig mogelijk te rijden door hem informatie door te spelen over hoe dit gerealiseerd moet worden. Een schakelindicator geeft de ideale versnelling weer. Bovendien wordt er informatie verschaft over de systemen die brandstof ´verspillen´ zoals de airco, achterruitverwarming en stoelverwarming.

20% daling voor 2012
De ´noviteiten´ zullen in de tweede helft van dit jaar debuteren in de Audi A3 1.4 TSI met handbak, en de A4 en A5 met handgeschakelde tweeliter motoren. Andere modellen zullen later volgen. Audi heeft als doel voor het jaar 2012 het gemiddelde brandstofverbruik van de gehele modellenreeks met 20% te verlagen. Deze twee technieken zijn een nieuwe stap in die richting. Vele Audi’s bevatten reeds standaard al een regeneratiesysteem dat vertragingsenergie omzet in energie voor het elektrische circuit van de auto. Hiermee wordt tevens brandstof bespaart.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brandstofbesparende systemen voor Audi
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers