Nieuws

Volkswagen Passat TSI: eerste benzine BlueMotion

Volkswagen Passat TSI: eerste benzine BlueMotion

Het BlueMotion-label wordt voor het eerst nu ook op een auto met benzinemotor geplakt. De Volkswagen Passat 1.4 TSI is na tal van maatregelen volgens Volkswagen efficiënt genoeg om het BlueMotion-label te mogen dragen.

Net als bij de BlueMotion dieselvarianten is ook deze Passat op tal van punten aangepast. Het motormanagement van de auto is voor dit model afgestemd op een zo gunstig mogelijk verbruik, de versnellingsbak heeft langere overbrengingsverhoudingen en ook op andere punten is de auto aangepast om met zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk te kunnen rijden. Zo is de luchtweerstand 5% lager dan die van andere Passat-modellen doordat het koetswerk 15 mm lager staat, door de gladde afwerking van de wagenbodem en doordat er een dichte grille is gemonteerd. Bovendien zijn de BlueMotion-modellen 30 kilo lichter dan de vergelijkbare normale uitvoeringen van de Passat.

TSI-motor
De 122 pk sterke 1.4 TSI-motor is voorzien van een turbo en een compressor en levert daardoor ondanks zijn kleine inhoud zeer nette prestaties. Sterker nog, de BlueMotion is pittiger dan de gewone Passat 1.4 TSI. Zo sprint hij in 10,3 seconden van 0-100 km/h (normale uitvoering: 10,5 s) en haalt hij een topsnelheid van 205 km/h (normale uitvoering: 203). Met de standaard zesversnellingsbak bedraagt het gemiddelde verbruik 5,9 l/100 km en met de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling zelfs 5,8 l/100 km.

Labels, bijtelling en prijzen
Alle Passat 1.4 TSI BlueMotion-modellen hebben een A-label. De Limousine-uitvoeringen vallen evenals de Variant met DSG-versnellingsbak voor zakelijke rijders in het 20%-bijtellingregime (CO2-uitstoot van 136-138 g/km). De Passat Variant 1.4 TSI BlueMotion met handgeschakelde versnellingsbak valt in de 25%-categorie. De Passat 1.4 TSI BlueMotion is leverbaar vanaf € 28.750,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Passat TSI: eerste benzine BlueMotion
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers