Nieuws

Nissan onthult 370Z Roadster

Nissan onthult 370Z Roadster

Nissan heeft de nieuwe 370Z Roadster onthuld. Technisch is deze gelijk aan z’n dichte broer; dat betekent een 3.7 liter V6 met 331 pk onder de kap. Er komen twee varianten op de markt die in de nazomer bij de Nissan-dealers staan.

Nissan heeft de 370Z Roadster gepresenteerd op de New York Motor Show die vandaag haar deuren opent. De Roadster bevat een stoffen kap die in 20 seconden geopend of gesloten kan worden. In open toestand wordt de sofftop keurig opgeborgen onder een tonneau cover die in de kleur van de carrosserie is mee gespoten. De koper heeft keuze uit zeven exterieurkleuren waaronder Solid Red, Magnetic Black, Brilliant Silver, Platinum Graphite, Pearl White, Monterey Blue en een speciale lak genaamd Black Cherry. Afhankelijk van de uitvoering is de lederen bekleding uitgevoerd in het zwart of in het grijs, zwart of wit.

Technisch identiek
Technisch zijn de Roadster en de dichte 370Z op het dak na één en dezelfde. De 3.7 liter V6 in het vooronder levert dus 331 pk en een koppel van 366 Nm, standaard gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak of een optionele zeventraps automaat. De handbak is eventueel nog uit te breiden met het SynchroRev Match systeem (inclusief Sport pakket) dat sneller en optimaal schakelen mogelijk maakt. Sprintcijfers zijn niet bekend, maar ga ervan uit dat de Roadster niet of nauwelijks trager is dan de dichte variant.

Normaal of Touring 
Wanneer de cabriolet in de nazomer de markt betreed zijn er twee uitvoeringen leverbaar: Normaal en Touring. Beide beschikken standaard over zaken als ESP, actieve hoofdsteunen, Bi-xenon koplampen, 18 inch wielen, verstelbare sportstoelen, Nissan Intelligent Key, elektrische portierramen,automatische airco, twee 12 Volt-aansluitingen, drie bekerhouders, een radio/CD-speler en een multifunctioneel stuurwiel. De 370Z Roadster Touring beschikt nog eens over een Bose audiosysteem met 6CD-wisselaar en acht speakers, Bluetooth Hands Free, het zogenaamde HomeLink Universal Transceiver, verwarmbare en ventilerende sportstoelen en aluminium-sportpedalen.

Twee optiepakketten
Wie een Touring besteld kan vervolgens nog kiezen uit twee optiepakketten. Het Sport pakket met 19 inch wielen van het type ‘Rays’, verbeterde remmerij, SynchroRev Match voor de handbak en een gelimiteerd slipfifferentieel. Of het Navigatie pakket met het vernieuwde Nissan Navigatie System met een 9,3 GB grote harde schijf met USB- en iPod-aansluiting.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Nissan onthult 370Z Roadster
Redactie
Door Redactie

Zoeken