Nieuws

Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd

Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd

Meer dan vijf ton - 510.739 euro om precies te zijn - moet men neerleggen voor de Lamborghini Murciélago LP670-4 SuperVeloce. Exclusief belastingen welteverstaan. Inclusief zal dit in Nederland ongeveer een aanschafbedrag van 730.000 euro betekenen. Maar de klant krijgt waar voor z’n geld.

De Murciélago LP670-4 SuperVeloce is namelijk een gelimiteerd model dat slechts in een oplage van 350 exemplaren zal worden gebouwd. En er is meer. Zo is de SV 100 kilogram lichter gemaakt en heeft de 6.5 liter V12 er 30 pk bij gekregen. Bij de SuperVeloce ligt het maximum vermogen op 670 pk en 660 Nm. Zodoende weet de exclusieve bolide een sprinttijd van 3,2 seconden naar de honderd neer te zetten. Z’n top? Die bedraagt met de ‘kleinste’ vleugel achterop maar liefst 342 km/h. Er is ook een grotere achterspoiler van carbonfiber te verkrijgen. Deze zorgt weliswaar voor meer neerwaartse druk op de achterwielen, maar voor een lagere topsnelheid. Het verschil is te verwaarlozen; de SV is altijd nog in staat 337 km/h aan te tikken.

Brullend festijn
En dan is het feest nog steeds niet afgelopen. Er is keuze uit vijf kleuren: Giallo Orion, Arancio Atlas, Grigio Telesto, Bianco Isis, Nero Aldebaran. De laatste twee zijn matte tinten en hebben een meerprijs. Het interieur is her en der voorzien van peperduur koolstofvezel. De kuipstoelen zijn er uit opgetrokken en vervolgens afgewerkt met alcantara. Lamborghini wil graag aan omstanders laten weten dat de SuperVeloce terug van weggeweest is en heeft daarom het uitlaatsysteem flink gemodificeerd. Meer dan ooit tevoren brult de machtige twaalfcilinder de wereld in, vooral in akoestische fabriekshallen. Horen? Klik dan even op deze link.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd
Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd
Redactie
Door Redactie

Zoeken