Nieuws

Mitsubishi Colt ClearTec: Japanse BlueMotion

Mitsubishi Colt ClearTec: Japanse BlueMotion

Voortaan staat de Mitsubishi Colt ClearTec bij de dealer met een vanafprijs van € 10.899,-. Met een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 115 g/km claimt Mitsubishi de schoonste benzineauto in zijn klasse aan te bieden.

De Colt 1.1 (driecilinder) en 1.3 (viercilinder) zijn voortaan standaard voorzien van ClearTec techniek. ClearTec is de nieuwe naam voor Mitsubishi’s die profiteren van milieubesparende maatregelen. De Colt is het eerste model dat leverbaar wordt als ClearTec. Het model heeft onder andere een ´Auto Stop & Go’ systeem die de motor tijdelijk uitschakelt als de auto stil staat. Het intrappen van het koppelingspedaal volstaat om de motor weer te starten. Overigens kan het systeem geheel uitgeschakeld worden.

A-label
Andere zaken die de Colt ClearTec milieuvriendelijk maken zijn banden met een lagere rolweerstand, een efficiëntere dynamo, olie met lagere viscositeit en andere overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak. Alle aanpassingen hebben er volgens Mitsubishi voor gezorgd dat de Colt ClearTec zich de schoonste benzineauto in het B-segment mag noemen. De CO2-emissie van de driecilinder bedraagt slechts 115 g/km en die van de 1.3 liter motor 119 g/km. Het gemiddeld benzineverbruik blijft steken op 4.9 l/100km voor de 1.1 en 5.0 l/100 km voor de viercilinder.

Colt 1.3 ClearTec Intro Edition
Tijdelijk is de 5-deurs Colt ClearTec 1.3 verkrijgbaar als Intro Edition. Dit model is gebaseerd op de Invite die standaard onder meer de volgende zaken bevat: vier airbags, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmbare spiegels, bumpers en spiegels in carrosseriekleur, met leder bekleed stuurwiel en pookknop, cruise control en audiobediening op het stuur, radio met CD/MP3-speler en aux-ingang en zes speakers en lichtmetalen velgen. De Intro Edition voegt daar bovenop nog nog privacy glass, een achterspoiler gespoten in de carrosseriekleur, automatisch inschakelende verlichting, een regensensor, mistlampen vóór en een bluetooth carkit. De totale waarde van deze extra’s bedraagt normaal gesproken € 1.800,- maar de klant betaalt er tijdelijk slechts € 100,- voor. De Colt 1.3 Intro Edition ClearTec staat in de prijslijst voor € 14.649,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken