Nieuws

Alpina terug naar het wedstrijdasfalt

Alpina terug naar het wedstrijdasfalt

Na 20 jaar keert Alpina terug naar het circuit. Een voor het FIA GT3-kampioenschap geprepareerde B6 GT3 gaat het opnemen tegen andere racewagens van Porsche, Ferrari, Aston Martin en Lamborghini. In totaal nemen twaalf automerken deel aan het FIA GT3-kampioenschap.

De Alpina B6 GT3 is gebaseerd op de straatversie van de B6. Deze had al een niet misselijk vermogen van 500 pk en koppel van 700 Nm, maar de circuitversie weet nog iets meer power uit het 4.4 liter V8-blok te halen. De wedstrijdwagens zijn goed voor een vermogen van 530 pk en koppel van 725 Nm. Alpina zet twee fabrieksauto´s in om te strijden voor de GT3-titel, maar zal op verzoek ook B6 GT´s prepareren voor (vermogende) particuliere deelnemers. Deze kunnen dan naast het FIA-evenement eventueel ook deelnemen aan een nationaal GT3-kampioenschap. Die vinden onder andere plaats in België, Brazilië, Duitsland en Frankrijk.

Vier coureurs
Momenteel is Alpina in gesprek met diverse coureurs om de vier beschikbare racestoelen te bezetten. De B6 GT3 zal officieel voor het eerst aan het wereldpubliek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alpina terug naar het wedstrijdasfalt
Alpina terug naar het wedstrijdasfalt
Redactie
Door Redactie

Zoeken