Nieuws

De nieuwe Mazda3 MPS

De nieuwe Mazda3 MPS

Dit is de nieuwe Mazda3 MPS. Het absolute topmodel binnen de Mazda3-reeks zal wederom beschikken over een flink motorpotentieel. De hoogte ervan hangt Mazda echter nog niet aan de klok.

De Autosalon van Genéve opent begin maart haar deuren en één van de nieuwe auto’s die daar wordt gepresenteerd is de nieuwe Mazda3 MPS. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het model zich onderscheid van z’n minder bedeelde broers. Meteen valt de enorme luchtinlaat op de motorkap op. We gaan ervan uit dat deze er niet voor niets zit en de verder verfijnde 2.3 liter turbomotor van extra koeling moet voorzien. De dakspoiler zal voor een betere afvoer van de luchtstoom over het dak zorgen, terwijl de diffuser dit op zijn beurt doet voor de luchtstroom onder de auto. Hoewel de laatste vooral moet bijdragen aan het sportieve design.

Minimaal gelijkblijvend
Zoals gezegd houdt Mazda de lippen nog stijf op elkaar wat betreft het maximale vermogen. Maar reken erop dat we hierin geen daling zullen aantreffen. Het vermogen van z’n voorganger (260 pk) wordt minimaal geëvenaard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De nieuwe Mazda3 MPS
De nieuwe Mazda3 MPS
Redactie
Door Redactie

Zoeken