Nieuws

Komst CTS Coupé uitgesteld

Komst CTS Coupé uitgesteld

De komst van de Cadillac CTS Coupé is met een jaar uitgesteld. De Amerikanen hebben daarmee kennelijk besloten om de auto pas een jaar later op de markt te brengen dan aanvankelijk gepland. Oorspronkelijk zou de CTS Coupé halverwege 2009 al leverbaar worden.

De CTS Coupé is - zoals zijn naam al zegt - de coupé-variant van de CTS. Het model werd begin 2008 op de NAIAS in Detroit gepresenteerd en wordt gekenmerkt door een bijzondere vormgeving. Het is namelijk geen klassieke coupé met een lange achterzijde, maar meer een kruising tussen een hatchback en een coupé.

Uitgesteld, maar hij komt zeker
Kort na zijn onthulling als conceptcar liet moederbedrijf GM weten dat de auto niet zomaar een conceptcar is, maar ook daadwerkelijk in productie gaat. In april 2008 zagen we dan ook de eerste spyshots al voorbij komen van een nagenoeg productierijp prototype en in september hebben we het productiemodel al in vol ornaat mogen aanschouwen. Geinteresseerd moeten nu dus nog even geduld hebben, in het najaar van 2010 komt de auto pas bij de dealers te staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Komst CTS Coupé uitgesteld
Komst CTS Coupé uitgesteld
Redactie
Door Redactie

Zoeken