Nieuws

Opel Ampera: voorproefje van Opel´s Volt

Opel Ampera: voorproefje van Opel´s Volt

In Genève trekt Opel het doek van de elektrisch aangedreven Ampera. De Ampera is een afgeleide van de Chevrolet Volt en moet in 2011 op de markt komen. Met de Ampera zou Opel zomaar eens tot de voorlopers in Europa kunnen horen als het gaat om elektrisch aangedreven auto´s.

Dat Opel onderdeel is van General Motors heeft de afgelopen tijd dan misschien een nare smaak gekregen, maar het heeft niet alleen maar nadelen. GM is al vele jaren volop bezig met alternatieve aandrijflijnen en de Chevrolet Volt is daarvan het meest concrete voorbeeld. Dat model gaat in 2010/2011 in productie en daarvan profiteert Opel mee. In Genève onthullen de Duitsers namelijk een afgeleide van de Volt onder de toepasselijke naam Ampera.

Accu´s en verbrandingsmotor
De Ampera deelt zijn technische basis met de Volt. Dat betekent dat de auto beschikt over een elektromotor die zijn voeding haalt uit een lithuim-ion accupakket. Daarmee moet de Ampera zo´n 60 km geheel emissievrij rijden. Zijn de accu´s leeg dan zal een compacte verbrandingsmotor aanslaan om als generator te dienen. De dan opgewekte stroom staat garant voor nog enkele zeer schone kilometers.

Voldoende actieradius
Opel meldt trots dat de Ampera geschikt is voor meer dan 80 procent van de Duitse bevolking. Volgens de fabrikant rijdt ongeveer 80 procent van de Duitsers dagelijks niet meer dan 50 km. Dat betekent dat de actieradius van de lithuim-ion accu´s voldoende is voor dagelijks gebruik. Wanneer de auto ´s avonds aan de stekker wordt opgeladen kan de volgende dag weer geheel emissievrij worden gereden.

Onthulling in Genève
In Genève zal Opel de Ampera onthullen. Dan worden ook alle details bekend gemaakt. In 2011 hoopt Opel de auto in productie te kunnen nemen. De Duitsers kunnen daarmee zomaar eens tot de eerste fabrikanten behoren die een betaalbare en realistische elektrische auto op de markt brengen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken