Nieuws

Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch

Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch

Vier Suzuki’s Ignis hebben het Junior World Rally Championship 2003 op afgesloten met een tweede, derde, vierde én zesde plaats in de eindklassering.

Met de winst in de Rally van Wales (GB) heeft Suzuki op overtuigende wijze zijn visite-kaartje voor komend rallyseizoen afgegeven. In deze laatste race van 2003, gehouden van 7 tot en met 9 november, stelde Salvador Canellas zijn tweede plek in het algemeen klassement veilig met slechts twee punten achterstand op kampioen Brice Tirabassi (Renault). Daniel Carlsson won, net als hij dat eerder deed in augustus in Finland. Hij eindigde op een derde plek in het eindklassement. De twee andere rijders, Urmo Aava en Ville-Pertti Teuronen staan respectievelijk op de vierde en zesde plaats.

Het machtsvertoon van de Suzuki’s in de internationale rallysport is opmerkelijk. Zelden eerder heeft een merk zich zo snel aan de kop gemeld. In 2002 draaiden drie Ignissen hun eerste seizoen. Deze ervaringen zijn benut om de auto op scherp te zetten voor 2003, waarvoor zich vier teams aanmeldden. De rijders roemen in het bijzonder de betrouwbaarheid van de Suzuki Ignis Super 1600. Verder zijn de prestaties hoog genoeg om de concurrentie het vuur na aan de schenen te leggen.

Kampioenschap
Voor het JWRC 2004, dat begint met de Rally van Monte Carlo (23-25 januari), staat een volledig nieuwe Ignis Super 1600 klaar. Meer vermogen, een stijvere carrosserie en een verder aangescherpt onderstel zijn de pijlen die het nieuwe, door Suzuki Works Techno geprepareerde, rallywapen op zijn boog heeft.
De Ignis Super 1600 voor 2004 is gebaseerd op de vijfdeurs straatversie. Het maximum-vermogen van de viercilinder 1.6-litermotor is van 216 pk naar 220 pk getild bij 8.500 toeren per minuut. Een nieuwe rolkooi zorgt voor extra stijfheid. Het onderstel is geprepareerd om in de meest uiteenlopende omstandigheden te presteren, dus in modder, sneeuw, op gravel en op asfalt.
Voor Suzuki Sport Europe, dat de Suzuki-activiteiten in het JWRC begeleidt, is de missie in 2004 glashelder: kampioen worden in het JWRC. Gezien de resultaten in 2003, waarbij juist de laatste rally’s de meeste punten hebben opgeleverd, lijkt die missie geen utopie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken