Nieuws

Alliantie tussen Fiat en Chrysler

Alliantie tussen Fiat en Chrysler

Chrysler LLC heeft met Fiat S.p.A. een intentieverklaring getekend die moet leiden tot een globale strategische alliantie. Deze past in het herstructureringsplan van Chrysler en biedt grote voordelen voor beide partijen.

Een samenwerking met Fiat kan een sleutelrol vervullen in het herstructureringsplan van Chrysler LLC. Met Fiat als partner krijgt Chrysler toegang tot platforms en (onderdelen) van aandrijflijnen. Hiermee kan Chrysler zijn portfolio sterk uitbreiden, vooral op het gebied van compacte en zuinige auto’s, iets waar Fiat zeer sterk in is. Deze auto’s kunnen worden geproduceerd in de huidige fabrieksfaciliteiten van Chrysler in Amerika. Fiat krijgt in de alliantie ook de beschikking over platforms en technologieën van Chrysler. Daarmee kan Fiat grotere modellen gaan ontwikkelen en produceren.

Schaalvergroting
In het kader van de strategische alliantie kunnen Chrysler LLC en Fiat gebruik maken van elkaars distributienetwerken. Voor Chrysler betekent dit dat het toegang krijgt tot extra internationale (groei)markten buiten Noord Amerika. Bovendien stelt de samenwerking zowel Chrysler als Fiat in staat om wereldwijd het productie- en leveranciersnetwerk te optimaliseren. Dit kan belangrijke kostenbesparingen opleveren. In de intentieverklaring is opgenomen dat Fiat voor zijn inbreng in de alliantie 35% van de Chrysler-aandelen in het bezit krijgt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken