Nieuws

Nieuw basismodel MINI en komst Clubman One

Nieuw basismodel MINI en komst Clubman One

MINI voegt een nieuwe basismotorisering aan haar gamma toe. Daardoor daalt de vanafprijs van het model. Bovendien kondigen de Britten de komst aan van de Clubman One, eveneens een nieuw basismodel. MINI rijden wordt nog bereikbaarder.

Met de komst van een minder krachtige MINI One heeft MINI vanaf dit voorjaar een nieuw basismodel in huis. In tegenstelling tot de reguliere One - die overigens gewoon in het gamma blijft - wordt deze aangedreven door een 75 pk sterke 1.4 liter benzinemotor. Z’n maximale trekkracht bedraagt 120 Nm. De topsnelheid is door de fabriek onder ideale omstandigheden vastgesteld op 175 km/h en de sprint naar 100 km/h neemt 13,2 seconden in beslag. Weliswaar verre van de prestaties van een MINI JCW is deze basis-One wel een stuk zuiniger. Het gemiddelde verbruik is een nette 5,3 liter per 100 km en daarmee is hij een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Een CO2-uitstoot van 128 gr/km levert een B-emissielabel op. Dit is op z’n beurt weer voldoende om in aanmerking te komen voor de 20% bijtellingregeling.

Clubman-instapper
Ook de Clubman kent een nieuwe instapper. Deze is ruim € 3.400,- goedkoper dan het vorige basismodel, de MINI Cooper Clubman. De MINI One Clubman beschikt over dezelfde 1.4 liter motor als dat van de meest sterke MINI One. Met 90 pk en 240 Nm is de sprint van 0 naar 100 km/h in 11,6 seconden voltooid en stopt hij met versnellen bij een snelheid van 183 km/h. Zakelijke rijders hoeven ook bij dit model slechts 20% aan bijtelling af te dragen, aangezien de CO2-uitstoot 130 gr/km bedraagt. Laag genoeg voor label B.

Het prijskaartje
De vanafprijs van de nieuwe MINI One bedraagt € 17.855,-, terwijl de One Clubman € 21.895,- moet opbrengen. Bovendien zijn beide nieuwe MINI’s One tijdelijk leverbaar met de aantrekkelijke pakketten Earl Grey en Lime. Het eerste pakket heeft een meerprijs van € 999,- en bestaat uit de lak Dark Silver Metallic, speciale striping op de zijkant, witte knipperlichten en 15 inch lichtmetalen wielen. Het Lime-pakket is alleen leverbaar op de MINI-modellen die binnen de 20% bijtellingregeling vallen. Dat zijn de MINI One (75 pk), MINI One (Clubman), MINI Cooper (Clubman) en de MINI Cooper D (Clubman). Het pakket biedt naast airconditioning, een middenarmsteun, multifuctioneel met leder bekleed stuurwiel en cruise control ook een achteraf geïnstalleerd Garmin navigatiesysteem met bluetooth-functie. De meerprijs van dit pakket € 1.995,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw basismodel MINI en komst Clubman One
Nieuw basismodel MINI en komst Clubman One
Nieuw basismodel MINI en komst Clubman One
Redactie
Door Redactie

Zoeken