Nieuws

Fisker toont dakloze Karma S

Fisker toont dakloze Karma S

Naast de productieversie van de Karma schittert deze Karma S - van Sunset - op de beursstand van Fisker in Detroit. Deze open variant van de Karma beschikt over een inklapbare hardtop die in enkele seconden de Sunset omtovert tot een prachtige boulevardcruiser. De techniek is gelijk aan die van de vierdeurscoupé.

De Fisker Karma S - waarbij de S staat voor Sunset - is op de inklapbare hardtop na technisch gelijk aan de dichte Karma. Dat betekent dat de krachten overgebracht worden door een aandrijflijn, genaamd Q-Drive. Deze bestaat uit een 2.0 liter turbomotor (260 pk) en een pakket lithium-batterijen. Gecombineerd hebben ze een krachtlevering van 410 pk en daarmee kan de Sunset in ongeveer 6,0 seconden de 100 km/h bereiken. De topsnelheid is vastgesteld op 152 km/h, terwijl 200 km/h gehaald kan worden na een druk op de Sport-knop.

Actieradius
De verbrandingsmotor van General Motor ondersteunt het batterijenpakket alleen wanneer deze leeg dreigt te raken en laadt ze vervolgens weer bij. Een stopcontact moet nog wel worden opgezocht om de accu’s weer volledig op te laden. Helemaal ‘vol’ heeft de Sunset enkel op stroom een actieradius van 80 km. Met de ondersteunde vierpitter kan de plug-in hybride zo’n 500 kilometer afleggen.

Productie vrijwel zeker
De Karma Sunset is nog een conceptcar, maar het is vrijwel zeker dat hij in productie gaat. De Fisker Karma zal eind dit jaar van de band rollen en aangezien de ´S´ technisch indentiek is aan de coupé zal slechts een minimale investering nodig zijn om de deze productierijp te maken en te bouwen. Bovendien zal een tweede model Fisker goed doen, wetende dat het orderboek van de Karma nu al aardig vol zit.  

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fisker toont dakloze Karma S
Fisker toont dakloze Karma S
Fisker toont dakloze Karma S
Fisker toont dakloze Karma S
Redactie
Door Redactie

Zoeken