Nieuws

Tesla Roadster Sport: nog meer ‘groene’ pk’s

Tesla Roadster Sport: nog meer ‘groene’ pk’s

Tesla blijft zichzelf in de spotlights zetten. In Detroit komt de ‘groene’ sportwagenfabrikant met de Tesla Roadster Sport op de proppen. Deze heeft meer vermogen en meer sportiviteit in zich.

Onder het koetswerk van de Tesla Roadster Sport ligt een verbeterde elektromotor met meer vermogen. Hoeveel meer power maakt Tesla niet bekend, maar de krachtbron schijnt in ieder geval meer trekkracht te bieden en is minder gevoelig voor weerstanden. De emissieloze Sport kan in 3,8 seconden naar de 100 km/h sprinten en dat is een winst van 0,2 seconden ten opzichte van het standaard model. Tevens wordt er nieuw Yokohama Ultra High schoeisel plus verbeterde en verstelbare schokdempers onder de auto gemonteerd. De sportieve inborst van dit model wordt verder verstevigd met een rolkooi achterin.

120.000 euro
Tot op heden rijden er meer dan 150 Tesla Roadster’s op deze aardbol rond, terwijl de portefeuille nog met 1.100 orders is gevuld. Klanten die inmiddels een handtekening onder een koopovereenkomst van een Roadster hebben gezet, maar deze nog niet hebben ontvangen kunnen alsnog overstappen naar een Sport. Binnenkort maakt Tesla de oversteek naar Europa en dan zal de Roadster Sport hier voor 120.000 euro (exclusief belastingen) verkrijgbaar zijn. In 2011 volgt er ook nog een sedan die plaats biedt aan vijf inzittenden. Deze zal een stuk goedkoper zijn dan de open Tesla’s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken