Nieuws

En nog één: Chrysler Grand Voyager EV

En nog één: Chrysler Grand Voyager EV

Chrysler trekt helemaal ‘groen’ weg. Alle het nieuws dat de Amerikaanse fabrikant ons de laatste tijd brengt duidt op zuinigere en schonere modellen. Zo ook de Grand Voyager EV die op de NAIAS in Detroit wordt voorgesteld.

Net als de Chrysler 200C EV en het familiemodel, de Jeep Patriot EV, beschikt de Grand Voyager EV over een elektrische aandrijving. In de MPV is de elektromotor en het lithium-ion-batterijpakket goed voor een gecombineerd vermogen van 255 pk. Met deze krachtlevering kan de Grand Voyager EV in acht seconden de 100 km/h passeren en een topsnelheid halen van 160 km/h. De actieradius bedraagt bij het enkel op elektriciteit rijden 60 kilometer, wat in de meeste gevallen voldoende voor een dagelijks woon-werkverkeer. Geheel emissievrij natuurlijk. Tijdens het rijden draagt het regeneratieve remsysteem een steentje bij. De energie die vrijkomt bij het afremmen en uitrollen van de auto wordt namelijk omgezet in elektriciteit. Indien de batterijen leeg zijn kunnen ze gewoon aan het stopcontact verbonden worden om opgeladen te worden.

Actieradiusverhogende technologie
Het Electric Drive-systeem van de Grand Voyager EV wordt aangevuld met actieradiusverhogende technologie. Dat betekent in dit geval dat de Grand Voyager EV ook beschikt over een zuinige benzinemotor die als generator voor de batterijen fungeert wanneer deze leeg zijn. Mede hierdoor bedraagt de totale actieradius 640 kilometer. Volgens Chrysler verdient de Voyager EV daarom het predicaat ‘Super Low Emission Vehicle’. Vanaf 2010 moet het model in de showrooms staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
En nog één: Chrysler Grand Voyager EV
Redactie
Door Redactie

Zoeken