Nieuws

Niet voor ons: Lexus HS250h

Niet voor ons: Lexus HS250h

Speciaal voor het land waar de hybride momenteel hot is introduceert Lexus de HS250h. De gloednieuwe hybride is de vierde hybride Lexus, maar zal in tegenstelling tot de anderen niet naar Europa komen.

Onder de kap van de Lexus ligt een 2,4 liter viercilinder met 187 pk. Het vermogen wordt via een CVT-transmissie op de voorwielen overgebracht. Naast de elektromotor die de auto energie bespaart, zorgt de lage cW-waarde van 0,27 ervoor dat het verbruik binnen de perken blijft. Feiten over het verbruik of over de uitstoot heeft het merk helaas nog niet willen doen.

Pre-collision System
Naast de hybride aandrijving heeft de HS250h ook andere hightech uitrusting aan boord. Zo beschikt de auto over tien airbags, Electronic Power Steering en Vehicle Stability Control. Ook kan de koper voor systemen als Pre-collision System met Dynamic Radar Cruise Control en een Head-up Display (HUD) kiezen.

Niet voor Europa
De Lexus HS250h zal aan het einde van de zomer leverbaar zijn aan de andere kant van de grote plas. Hij zal ook exclusief voor Amerika blijven, aldus Lexus. Toch is er een hele kleine kans dat het model ook naar het Europese vaste land komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Niet voor ons: Lexus HS250h
Niet voor ons: Lexus HS250h
Niet voor ons: Lexus HS250h
Redactie
Door Redactie

Zoeken