Nieuws

Junglegroen: Jeep Patriot EV

Junglegroen: Jeep Patriot EV

Milieuvriendelijke modellen ontwikkelen was de voorwaarde die de Amerikaanse autofabrikanten meekregen voor hun lening. Chrysler was hier al druk mee bezig en toont in Detroit een concept van de Jeep Patriot met een soortgelijke aandrijving als de Chevrolet Volt.

Onder de kap van de Patriot EV ligt een 62 pk sterke elektromotor die gekoppeld is aan een benzinemotor. Het gezamenlijke vermogen komt uit op iets meer dan 200 pk. Het zorgt ervoor dat de Jeep in slechts 8 seconden naar de honderd kan sprinten, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste aan dit product. Interessanter is dat de Patriot EV ook alleen op de elektromotor kan rijden. De actieradius bedraagt dan rond de 64 km. Het rijden op alleen de elektromotor is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld stadsverkeer. De uitstoot van schadelijke stoffen kan zo flink beperkt worden.

Nog even geduld
Chrysler is druk bezig de Amerikaanse overheid te overtuigen van haar kansen in de toekomst. Hopelijk komen de eerste bewijzen hiervan ook snel op de openbare weg, want voorlopig is het alleen maar koffiedik kijken. Vermoedelijk zullen de eerste elektrische modellen van het concern volgend jaar op de markt verschijnen. Of deze Patriot EV daar onderdeel van uit zal maken is onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Junglegroen: Jeep Patriot EV
Junglegroen: Jeep Patriot EV
Redactie
Door Redactie

Zoeken