Nieuws

Toyota toont FT EV Concept

Toyota toont FT EV Concept

Toyota toont in Detroit een elektrische versie van de nieuwe iQ. Het model gaat onder de naam FT-EV door het leven en is ontwikkeld voor forenzen. Een stadsauto die mensen snel van huis naar werk en vice versa kan brengen.

  • Volledig elektrisch aangedreven auto
  • Actieradius van 50 km
  • Op te laden via het stopcontact
  • Zeer geschikt voor woon-/werk- en stadsverkeer

Toyota wil zich duidelijk profileren als milieubewuste producent en komt met drie gloednieuwe ‘groene’ modellen naar de Amerikaanse beurs. Zo worden de 3e generatie Prius en de Lexus HS250h voor dochtermerk Lexus ook onthuld in Detroit. Maar in tegenstelling tot deze twee modellen is de FT-EV een volledig elektrische auto.

Opladen via stopcontact
De FT-EV is vooral ontwikkeld voor forenzen. Met een actieradius van vijftig kilometer is de auto uitermate geschikt voor het woon-werk verkeer. Daarnaast hebben ook inwoners van steden veel baad bij de elektrische iQ. De FT-EV kan worden opgeladen via een gewoon stopcontact. Hoeveel tijd dit in beslag neemt en ook over de prestaties van de conceptcar wil Toyota nog niet meer informatie vrijgeven. 
 
Toyota wil ‘groener’
Zoals het er nu uit ziet wil het Japanse merk in 2012 de elektrische iQ op de markt brengen. Het merk verwacht op termijn weer stijgende olieprijzen en denkt daarom dat een elektrisch voertuig als de FT-EV een verkoopsucces kan worden. Vooralsnog stort het merk haar aandacht op de hybride modellen. Zo wil het merk minimaal een miljoen exemplaren per jaar verkopen aan het begin van aankomend decennium.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota toont FT EV Concept
Toyota toont FT EV Concept
Toyota toont FT EV Concept
Toyota toont FT EV Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken