Nieuws

Faillissementaanvraag door SsangYong

Faillissementaanvraag door SsangYong

SsangYong heeft uitstel van betaling aangevraagd. Indien grootaandeelhouder SAIC het niet lukt een doorstart te maken, zal de Koreaanse autofabrikant de eerste zijn die ten onder gaat tijdens de economische recessie.

SsangYong is al tijden aan het kwakkelen. Door de sterk verslechtende economische situatie zijn de verkopen nog verder gedaald en is het bedrijf zelfs niet meer in staat haar werknemers de salarissen over afgelopen maand over te maken. Met het aanvragen van uitstel van betaling blijven schuldeisers voorlopig buiten de deur, waardoor de liquide middelen minder snel dreigen af te nemen. Ook heeft de directie van SsangYong haar werknemers gevraagd vrijwillig ontslag te nemen om de financiële druk iets te beperken.

Doorstart
Moederbedrijf Chinese Shanghai Automotive Industry (SAIC) is met 51% grootaandeelhouder van SsangYong. Indien deze niet spoedig financiële hulp aanbiedt, zal een gewenste doorstart niet mogelijk zijn. Uiteindelijk moet de rechter instemmen met de doorstart, anders is het afgelopen met SsangYong.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken