Nieuws

Honda schrapt ’lekkerste’ modellen

Honda schrapt ’lekkerste’ modellen

Het doel heiligt de middelen. Met deze gedachte lijkt Honda de laatste tijd diverse beslissingen te nemen. Eerder liet het merk al weten te stoppen met de Formule 1 en ook de komst van de NSX-opvolger wordt uitgesteld. Volgens de Britse automedia hoeven we ook niet te rekenen op een nieuwe generatie S2000. Kortom, Honda neemt afscheid van al haar ‘lekkere’ modellen.

Het Honda-concern produceert meer dan alleen automodellen. Ook op motorfietsen, maritieme voertuigen en zelfs privévliegtuigen prijkt het embleem van het Japanse merk. Stuk voor stuk bedrijfsonderdelen die op hun eigen manier knipogen naar sportiviteit. Maar op het gebied van automotive lijkt Honda afstand te doen van haar sportieve imago. Voor de derde keer in korte tijd bereikt ons het nieuws dat Honda afscheidt neemt van één van haar sportieve prestaties dan wel sportieve automodellen. Zoals gezegd wordt de opvolger van de sportwagen NSX uitgesteld en is de komst van een nieuwe S2000 - ook al zo’n sportieveling - ook onzeker.

Overleven met hybride
De kredietcrisis heeft flinke uitwerking gehad op de financiële situatie bij Honda, waardoor ze er momenteel minder florissant voorstaan dan dat ze hadden gehoopt. Daarop hebben de topfunctionarissen aldaar besloten zich de komende jaren eerst op de meer lucratieve modellen te richten, voordat ze weer gaan denken aan ‘imagebuilders’ als een NSX of een S2000. Hybride-techniek en -modellen zijn hierbij de sleuteloplossingen. Daar liggen, volgens Honda, de komende tijd de voornaamste inkomsten om het hoofd boven water te houden.

Bron: Autocar

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken