Nieuws

14% bijtelling voor Fiat 500

14% bijtelling voor Fiat 500

Fiat rust de 500 1.2 Dualogic voortaan uit met een Start&Stop-systeem. Door deze functie daalt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met enkele procenten waardoor het model voor de zakelijke markt nu in de 14% bijtellingklasse valt.

Het Start&Stop-systeem zorgt ervoor dat de motor automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de Fiat 500 stilstaat (bijvoorbeeld voor een stoplicht). Het is dan wel noodzakelijk dat de gerobotiseerde Dualogic-transmissie in de neutrale stand staat. Op het moment dat er een versnelling wordt ingelegd wordt de krachtbron weer geactiveerd. 

Geldbesparing 
Middels het Start&Stop-systeem weet de 69 pk sterke 1.2 liter een brandstofbesparing van nog eens drie procent te realiseren met als resultaat een gemiddeld verbruik van 1 liter op 21 gereden kilometers. De CO2-uitstoot daalt hierdoor tot een hoogte van 110 gr/km. Volgens de regering zijn deze waarden goed genoeg voor een notering in de lijst van zakelijk gereden auto’s die in de bijtellingcategorie van 14% vallen. Bovendien prijkt er op de Fiat 500 1.2 Dualogic een A-label en daardoor is de auto vrij van BPM-heffing. Tevens hoeft er vanaf april voor dit model een lager tarief aan wegenbelasting betaald te worden. Prijzen beginnen bij € 12.695,- voor de kaalste Fiat 500 Start&Stop.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken