Nieuws

Komst nieuwe Passat vervroegd

Komst nieuwe Passat vervroegd

Volkswagen heeft de marktintroductie van de nieuwe generatie Passat naar voren verschoven. In plaats van 2012 staat de populaire middenklasser voor 2010 op de agenda. Tenminste, dat laat het Duitse Auto Motor und Sport ons weten.

Indien we de volgende Volkswagen Passat daadwerkelijk in 2010 gaan verwelkomen, dan zou dat betekenen dat de huidige generatie slechts een productiecyclus van vijf jaar kent. Evenals dat bij de Golf V het geval was. Verwacht dan ook, net als bij de laatste Golf, niet een geheel nieuw model van de Passat. Volkswagen zal de opvolger van de Passat ‘grondig onder handen nemen’ meldt het Duitse automagazine. Of de nieuweling na z’n lancering vervolgens als faceliftmodel door het leven zal gaan, zal ook dan pas blijken. Volkswagen zal er in ieder geval alles om de auto als ‘nieuw’ te promoten. In ieder geval doet Wolfsburg afstand van de chromen grill, waarmee het merk de afgelopen jaren sterk een eigen gezicht kweekte. Vermoedelijk krijgt het dezelfde neus zoals we die nu zien op de Golf VI en Scirocco.

Zescilinders verdwijnen
Ook uit de technische hoek kan men diverse vernieuwingen en verfijningen verwachten. Het motorengamma zal uitsluitend bestaan uit viercilinders, als dan niet geholpen door een turbo en/of compressor. De zescilinders zullen daarmee uit het leveringsaanbod verdwijnen. Als instapper is daar nog steeds de 1.6 liter benzine (102 pk), gevolgd door de 1.4 TSI met turbo (122 pk). Krachtigere smaken vinden we in de vorm van de 1.4 TSI met turbo en compressor (160 pk) en de 2.0 TSI (200 pk). Wat betreft het dieselgamma noemt Auto Motor und Sport een 1.6 liter met 140 pk en een 2.0 liter met 170 pk, beide voorzien van commonrail-techniek. Ook in de prijslijst staat een viercilinder turbomotor die zowel op LPG als benzine kan rijden. Tot slot zijn er de zuinige BlueMotion-varianten waaruit klanten kunnen kiezen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken