Nieuws

Mazda wijzigt alle typeaanduidingen

Mazda wijzigt alle typeaanduidingen

Mazda gaat in Nederland de uitrustingsnamen van het gehele modelgamma wijzigen. Het eerste model waar de nieuwe typeaanduidingen worden gebruikt is de Mazda2. In de nieuwe naamgeving van de modellen en hun uitrusting is gekozen voor een duidelijke en krachtige benaming, gebaseerd op de positieve en sportieve associatie die de naam GT-M bij Mazda al heeft.

De nieuwe uitrustingniveaus zijn niet volledig vergelijkbaar met de oude, maar grotendeels komen ze overeen. Zo zal de Exclusive voortaan als S door het leven gaan, wordt de Touring straks TS en gaat de Executive GT-L heten. De GT-M blijft uiteraard als GT-M bestaan.

Mazda2 eerste model met nieuwe benamingen
De naamwijzigingen zullen op het gehele modellen gamma gefaseerd worden doorgevoerd bij de bekendmaking van nieuwe productspecificaties. De Mazda2 is het eerste model dat naam- en specificatiewijzigingen ondergaat. Een andere belangrijke wijziging is bovendien dat vanaf nu Dynamic Stability Control (DSC) met Traction Control Systeem (TCS) tot de standaarduitrusting van de Mazda2 zal behoren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken