Nieuws

Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar

Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar

Wiesmann bestaat 20 jaar en dat viert de Duitse sportwagenfabrikant door van elk model een ´20th Anniversity Edition´ uit te brengen. Van oudsher gebruikt het merk met het gekko-embleem al motoren van BMW. Ter ere van het jubileum stelde BMW de motor van de M3 CSL beschikbaar aan de Wiesmann Roadster MF3.

Oktober 1988 was de grondlegging van de kleine Duitse sportwagenfabrikant Wiesmann. Als merkbeeld werd een gekko (kleine hagedis) gekozen, die verwijst naar de hoge mate van grip van de Wiesmann modellen. Nu twintig jaar later - en een kleine 1.000 gebouwde auto’s verder - viert Wiesmann haar 20 jarig jubileum met drie ‘20th Anniversity Editions’. Alle jubileummodellen zijn verkrijgbaar in een aantal unieke exterieur- en interieurcombinaties, speciale lichtmetalen wielen en diverse accessoires.

BMW M3 CSL voor MF3
De sportwagen waar het in eind jaren negentig allemaal mee begon was de MF30 (vanaf 2003 MF3 genaamd). Toentertijd maakte deze roadster ook al gebruik van een BMW zescilinder lijnmotor. De MF3 ‘20th Anniversity’ krijgt de beschikking over de 3.2 liter 6-in-lijn van de M3 CSL. Deze speciale versie van de M3 (E46) is weliswaar niet meer in productie, maar herleeft op deze manier enigszins in de Roadster MF3. Als een Wiesmann MF3 al niet bijzonder was, dan maakt deze krachtbron in de 20 jarige editie van de MF3 het hem alsnog. De motor levert net als in de CSL een vermogen van 360 pk.

Wiesmann GT’s
Op de motor na krijgen de GT’s MF4 en MF5 dezelfde behandelingen als de Roadster MF3. Dat betekent dat er verschillende unieke kleurencombinaties en accessoires verkrijgbaar zijn. Aan de V8-motor in de MF4 en de V10 in de MF5 is niets gewijzigd. Beide leveren respectievelijk 367 en 507 pk. Genoeg om de MF4 in 4,6 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h te brengen. De MF5 doet er slechts 3,9 seconden over.

70 exemplaren
Van de Wiesmann Roadster MF3 ‘20th Anniversity Edition’ worden er dertig met de hand gebouwd. Van de jubileummodellen van de GT’s MF4 en MF5 worden er elk 20 vervaardigd in Dülmen, de vestigingsplaats van Wiesmann.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar
Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken