Nieuws

Nissan nieuwste telg: Pixo

Nissan nieuwste telg: Pixo

Tijdens de Autosalon van Parijs introduceert Nissan de Pixo, een compacte hatchback die gaat opereren in het steeds drukker wordende A-segment. Opvallend aan het nieuwe model is de beschikbaarheid van een automaat.

De laatste jaren is het A-segment van compacte auto’s steeds populairder geworden onder de automobilisten. Reden genoeg voor autofabrikanten om hier ook steeds meer geld in te investeren. Nissan heeft dit ook door en hoopt met de Pixo hier van te profiteren.

Compact
Met z’n compacte formaat van 3,57 meter lang, 1,60 meter breed en 1,47 meter hoog opent de Pixo de aanval op de Toyota Aygo en Peugeot 107. Verder is de gloednieuwe Suzuki Alto een prooi voor de Nissan, ook al is de Pixo op dit model gebaseerd. Bovendien worden de modellen in dezelfde fabriek in India gebouwd.

Eén liter
Als we de motorkap omhoog doen zien we een kleine één liter motor. De benzinemotor heeft drie cilinders en is 65 pk sterk. Voordeel van de kleine krachtbron is dat het verbruik laag blijft. Zo moet 4,6 liter per 100 km mogelijk zijn, aldus Nissan. De uitstoot bedraagt volgens het Japanse merk 110 g/km. Opmerkelijk is dat de Pixo als één van de weinigen in z’n klasse verkrijgbaar is met een viertraps automaat.

Voorjaar 2009
De Pixo beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Parijs. Hier schittert het model naast de vernieuwde Note en de Nissan Nuvu – Nissan visie op een elektrische auto. De vijfdeurs hatchback zal in het voorjaar van 2009 bij de dealers te zien zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan nieuwste telg: Pixo
Nissan nieuwste telg: Pixo
Nissan nieuwste telg: Pixo
Nissan nieuwste telg: Pixo
Redactie
Door Redactie

Zoeken