Nieuws

Microhybride: Peugeot 308 Stop & Start

Microhybride: Peugeot 308 Stop & Start

Peugeot introduceert een ware microhybride op basis van de 308. Het gaat hier om een 308 met HDI motor die gekoppeld is aan de nieuwe Stop & Start-technologie van Peugeot.

Het model staat tentoon voor Peugeot’s ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke oplossingen. Dit studiemodel is uitgerust met de Stop & Start technologie. Deze manier van besparen noemt men ook wel de "microhybride"-technologie. Het zorgt ervoor dat de motor afslaat als de auto tot stilstand komt en vervolgens direct weer start zodra de rem wordt losgelaten, zonder dat de bestuurder daar iets speciaals voor hoeft te doen. Het systeem kan daarnaast tijdens het afremmen op de motor ook elektrische energie opwekken om daarmee de accu weer op te laden.

15% lager verbruik
Peugeot heeft het studiemodel uitgerust met een 1,6 liter HDi met roetfilter. Deze dieselmotor levert een vermogen van 112 pk en heeft een verbruik van 4,1 l/100 km. De toevoeging van de gebruikte techniek maakt de 0,4 l/100 km zuiniger. De uitstoot van deze 308 bedraagt 109 g/km.

Vanaf 2011
De 308 Stop & Start gaat overigens nog niet in productie. Peugeot zal pas vanaf 2011 de nieuwe Stop & Start-technologie op uitgebreide schaal gaan toepassen en toont met dit model slechts haar kunnen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Microhybride: Peugeot 308 Stop & Start
Microhybride: Peugeot 308 Stop & Start
Redactie
Door Redactie

Zoeken