Nieuws

SsangYong met C200 Concept goed op weg

SsangYong met C200 Concept goed op weg

SsangYong heeft de C200 Concept officieel getoond. Dit studiemodel toont aan welke designrichting SsangYong inslaat met betrekking tot nieuwe modellen. Een positieve vooruitgang, vinden wij.

Als de SsangYong C200 Concept het productiestadium haalt in deze gedaante, dan kon dit wel eens de reddende engel van de Koreanen zijn. De C200 Concept ziet er behoorlijk aantrekkelijk uit. De SUV lijkt in veel opzichten niet op de huidige SsangYong-modellen, maar is toch onmiskenbaar als SsangYong. Met een lengte van van 4,4 meter en een wielbasis van 2,6 meter staat de C200 gepland als opvolger van de Actyon. De Ford Kuga, Volkswagen Tiquan en onlangs gepresenteerde BMW X1 Concept krijgen er dus een concurrent bij. Wat zal het voor de winkelende koper in deze klasse moeilijk worden een beslissing te nemen.

Moderne techniek
Behalve dat SsangYong vooruitgang heeft geboekt op het gebied van vormgeving, is er ook modern nieuws onder het koetswerk te vinden. Het studiemodel staat op een zelfdragend chassis en voor het eerst is voorwielaandrijving leverbaar. Voorheen stonden alle SsangYong-modellen nog op een sterk verouderd ladderchassis. De aandrijving wordt verzorgt door een nieuwe 2.0 liter dieselmotor met 175 pk. Een handgeschakelde 6-versnellingsbak is standaard. Kortom, het merk is op de goede weg. Wanneer de komst van het productiemodel van de C200 gepland staat is nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SsangYong met C200 Concept goed op weg
SsangYong met C200 Concept goed op weg
SsangYong met C200 Concept goed op weg
Redactie
Door Redactie

Zoeken