Nieuws

Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque

Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque

Sportwagenfabrikant Lamborghini gaat zich met de Estoque mengen in het segment van vierdeurs coupé-modellen. Hiermee wordt de bolide toegevoegd aan het rijtje auto´s die sportwagenaspiraties combineren met het comfort gehalte van een limousine.

Het is Lamborghini niet gelukt om het gedaante van de Estogue Concept - toch de definitieve naam - voor zich te houden tot de officiële onthulling. De eerste foto´s van Lamborghini’s nieuwe conceptcar lekten eerder deze dag al uit. Wij hadden gehoopt dat Lamborghini bij de officiële bekendmaking meerdere foto’s van het studiemodel zou vrijgeven. Maar niets is minder waar. De vrijgegeven afbeeldingen zijn exact dezelfde als de gelekte, behalve dat ze nu van hoge resolutie zijn. We moeten dus nog even wachten voordat we het interieur te zien krijgen. Ook geeft de sportwagenfabrikant ons geen duidelijkheid over de krachtbron in de Estoque. Ze melden dat ze nog in dubio zijn over welke motor het uiteindelijke productiemodel moet krijgen. De in Parijs getoonde auto is dan ook geen rijdend exemplaar, maar puur een designstudie. De Estogue virtueel van alle kanten bekijken kan in de bijgevoegde video.

Hoog Reventón gehalte
De Lamborghini Estoque Concept is een forse auto met een lengte van 5,15 m, breedte van 1,99 m en een hoogte van 1,35 m. Op de hoogte na heeft de bolide zelfs grotere buitenmaten dan een Maserati Quattroporte. Juist door deze beperkte hoogte in verhouding tot z´n lengte en breedte komt de vierdeurs coupé bijzonder krachtig over. Vooral de gespierde stylingelementen, agressieve bumperpartij aan de voorzijde - die zo van de Lamborghini Reventón getrokken kan zijn - en de gigantische wielen zijn daar verantwoordelijk voor. De wielen hebben een diameter van 22 inch vóór en 23 inch achter. De koplampunits van de peperdure en exclusieve sportwagen zijn minder priemend dan bij dit studiemodel. Bovendien zijn de gladde flanken vrij van oneffenheden als deurhendels. Hierdoor wordt het coupé-element nog meer versterkt. Opvallend is dat de achterste deuren een groot deel van de wielkasten vormen. De uiterst smalle spiegels zullen het productiestadium waarschijnlijk niet halen. Ten opzichte van het front is de achterkant tamelijk rustig gestileerd. De smalle lichtunits (met LED-techniek) zien we ook hier terug, net zoals vele andere Reventón-kenmerken. Duidelijk is te merken dat de Reventón aan de basis stond van het design.

Gemixt intereur
Interieurfoto’s zijn er nog niet. Lamborghini geeft echter aan dat ondanks de lage daklijn er aan interieurruimte geen gebrek is. Vier separate stoelen zullen de inzittenden een hoge mate aan zitcomfort bieden. Zoals het een sportwagenmerk als Lamborghini betaamd zullen het geen grote fauteuils zijn, maar eerder luxe en comfortabele sportkuipen. Qua design worden de hoekige stylingkenmerken van de buitenzijde verder doorgetrokken. Zo loopt de V-vorm in de motorkap letterlijk door in het dashboard. Een overvloed aan nappaleer voert de boventoon en high-tech achtige LCD-displays voorzien de bestuurder van informatie. Ook een hoogwaardig audiosysteem en een entertainmentsysteem voor de achterinzittenden kan men in het productiemodel verwachten. De Estoque is immers een vierdeurs coupé voor CEO’s en/of Captains of Industrie, dus de kofferruimte moet voldoende plaats bieden aan een paar flinke golftassen. Dat doet de bagageruimte van de Estoque dan ook volgens Lamborghini.

Diesel
De Estogue is een kruising tussen een luxe en ruime limousine en een sportwagen met behoorlijke prestaties. Welke prestaties de Estoque moet leveren weet Lamborghini zelf ook nog niet. In het persbericht vermeldt het merk dat ze nog in dubio zijn over een viertal krachbronnen. Wordt het een krachtiger versie van de V10 uit de Lamborghini LP 560-4, een twin-turbo V8 op basis van diezelfde V10 of gaat het merk op de schonere en milieuvriendelijke toer met een V8 hybride? Het merk denkt zelfs na over een zeer dikke diesel in de vorm van een TDI (de V12 uit de Q7 misschien?). Kortom, Lamborghini lijkt ons aan het lijntje te houden. Het zou ons niets verbazen dat wanneer ze morgen het doek van de Estogue trekken, alsnog bekendmaken wat er onder de kap schuilt. Het betreft een middenmotor (vlak achter de vooras) die permanent alle vier de wielen aandrijft. Daar zijn ze tenminste zeker van. 

Prachtig segment
De Estoque is nog een conceptcar, maar als het in zijn productiegedaante op de markt verschijnt mengt het zich in de klasse van de luxe vierdeurs coupés. Hierin zitten ook auto’s als de Mercedes-Benz CLS 63 AMG en toekomstige modellen als de Porsche Panamera, Aston Martin Rapide en Audi A7 RS. Dat wordt dus een prachtig segment met prachtige auto’s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Eindelijk officieel: Lamborghini Estoque
Redactie
Door Redactie

Zoeken