Nieuws

Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S

Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S

Mercedes-Benz heeft de details en afbeeldingen van de spectaculaire SLR Roadster 722 S vrijgegeven. Verrassend is het allemaal niet echt, omdat het gedaante al zo goed als bekend was. De specificaties evenmin, hoewel ze nog altijd de moeite van het vermelden waard zijn.

Mercedes presenteert nu officieel de SLR Roadster 722 S. Dat de sportwagen een spectaculaire verschijning zou worden was allang bekend aan de hand van spionagefoto’s die weinig verhulden. De zwaar bewerkte afbeeldingen die Mercedes-Benz zojuist heeft vrijgegeven bevestigen dit nog eens.

Alleen het beste
De SLR Roadster 722 S is een unieke roadster die volgens Mercedes-Benz uitsluitend het beste van alles verdiend. De jarenlange ervaringen uit de Formule 1-wereld is natuurlijk een uitstekende basis voor dit soort doeleinden. Om de verwijzing naar de Formule 1 nog eens extra te benadrukken wordt de SLR Roadster 722 S met de hand vervaardigd in de Formule 1-workshop van McLaren in Working (Engeland). Tijdens de bouw ervan wordt er veelvuldig gebruikgemaakt van het peperdure en hoogwaardige materiaal carbonfiber. Zo bestaat de gehele carrosserie uit dit materiaal en ook de stoffen cabriokap is eruit opgetrokken. Naast eigenschappen als bijzonder sterk, licht en geluidswerend, verstijft het carbonfiber dak ook nog eens de torsiestijfheid van de roadster. Dit komt - naast de 10 mm koetsverlaging en verbeterde aerodynamica - de wegligging van de auto ten goede. Mercedes heeft bovendien de ophanging nog eens nader bekeken en daar waar mogelijk verder verfijnd. Overigens opent en sluit de kap in een zeer nette tijd van 10 seconden. Achter de 19 inch wielen schuilen keramische remschijven die bestand zijn tegen extreme hitte. Deze schijven zijn instaat ten alle tijde hun remkracht te behouden ondanks de manier waarop ze zijn gebruikt.

Top van 335 km/h
Ook de specificaties van de open sportwagen zijn al regelmatig in de media verschenen. Maar zoals gezegd zijn ze van die hoogte dat we graag de bevestiging van de cijfers door Mercedes aan jullie willen bevestigen. We schrijven een vermogen van maar liefst 650 pk - 34 pk meer dan de gewone Roadster - en een koppel van 820 Nm uit de 5.5 liter AMG V8. De acceleratie van 0 naar 100 km/h is in slechts 3,7 seconden voltooid. De sprint vanuit stilstand naar de 200 km/h is voltrokken in 10,6 seconden. Bovendien hebben we respect voor diegene die met plezier 335 km/h rijdt met de kap naar beneden. Want pas bij deze snelheid wint de luchtweerstand het van de aerodynamica. Mercedes claimt dat er tot een snelheid van 200 km/h bineinin de auto nog fatsoenlijk met elkaar gecommuniceerd kan worden. Daarmee wil het waarschijnlijk zeggen dat de inzittenden boven deze snelheid gewoon hun mond moeten houden en moeten genieten van het geweld dat deze SLR 722 S vervolgens nog in huis heeft. De eveneens met de hand gebouwde motor is gekoppeld aan een vijftraps-automaat die twee schakelkarakteristieken kent.

Dagelijkse bruikbaarheid
Omdat de roadster iedere dag gebruikt kan worden is het voorzien van een uitgebreid scala aan veiligheidsvoorzieningen. Adaptieve airbags, een knie-airbag en zij-airbags zijn allemaal standaard. Verder treffen we een zeer comfortabel ogend interieur aan met lederen/alcantara sportstoelen, een Bose® geluidsinstallatie, een multifunctioneel stuurwiel en een navigatiesysteem met geïntegreerde radio/CD-speler. Verwacht dat de afwerking ook tip top in orde is met materialen als carbon en aluminium.

7:22
De typeaanduiding 722 verwijst naar de starttijd van de Mercedes-Benz 300 SLR waarmee racelegende Stirling Moss en z’n navigator Dennis Jenkinson in 1955 deelnamen aan de Mille Miglia. Zij houden tot op de dag van vandaag het record van de 1.600 mijlsrace in handen met een totale tijd van ruim 10 uur.

Gelimiteerd
Ondanks dat de torenhoge prijs van deze exclusieve bolide nog niet bekend is gemaakt, zal mening potentiële koper al contact opgenomen hebben met de McLaren. Met een gelimiteerde oplage van slechts 150 stuks moeten sommige gegadigden helaas teleurgesteld worden. Vanaf januari 2009 is de McLaren SLR Roadster 722 verkrijgbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S
Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S
Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S
Eén van de mooiste: Mercedes-Benz SLR Roadster 722 S
Redactie
Door Redactie

Zoeken