Nieuws

Seat Leon Cupra tovert 310 pk op de weg

Seat Leon Cupra tovert 310 pk op de weg

Seat presenteert een gelimiteerde Leon Cupra met maar liefst 310 pk vermogen. De Leon Cupra 310 Limited Edition is exclusief voorbehouden aan de Nederlandse markt en troeft werkelijk al z’n concurrenten af.

Met 240 pk aan vermogen en 300 Nm koppel is de Leon Cupra bepaald geen stakker. Sterker nog, de Leon Cupra staat daarmee qua vermogen en prestaties al aan de top van zijn segment. Maar de Nederlandse importeur dacht daar anders over. Met de op komst zijnde Ford Focus RS (300 pk) was Seat niet van plan om haar koppositie af te staan.

Snelste productie-Seat ooit
De 2.0 liter TFSI-motor in de Leon Cupra is dan ook sterker dan ooit tevoren. Dankzij een aantal motorische aanpassingen levert de viercilinder turbomotor maar liefst 70 pk meer vermogen en 120 Nm meer koppel. Het totaal komt daarmee op 310 pk en 425 Nm. Seat claimt dat de Leon Cupra 310 Limited Edition daarmee een topsnelheid van 259 km/h weet te behalen. De 0-100 km/h acceleratie is niet bekend, maar moet in krap 6 seconden voltooid kunnen zijn. Seat claimt hiermee de snelste productie-Seat ooit op de markt te brengen. Bovendien laat de importeur weten dat de auto hiermee zelfs het vermogen van de WTCC-auto van Tom Coronel overtreft.

Zwarte lichtmetalen velgen
Om de Limited Edition te onderscheiden van zijn minder potente soortgenoten is de auto ook optisch (licht) aangepast. De auto staat op zwarte 18 inch lichtmetalen Orion-wielen die prachtig contrast bieden tegen de Candywitte carrosserie. Wie dat wenst kan overigens ook voor een metallic zwarte kiezen (meerprijs € 595,-). In het interieur zien we RVS-dorpellijsten en een Bluetooth-telefoonverbinding. Bovendien krijgt elke Limited Edition een speciale badge op het dashboard waarop het productienummer is vermeld. Dat komt tevens terug op de bijgeleverde sleutelhanger.

Niet alleen snel, maar ook goedkoop
Zelfs zijn prijs is sportiever dan ooit. De Leon Cupra 310 Limited Edition kost ‘slechts’ € 32.995,- waarmee hij bovendien 1.400 euro goedkoper is dan de 240 pk sterke Cupra. Seat laat ons weten dat de prijs per pk op € 106,- ligt. Kijken we naar de concurrentie dan zien we dat dat bedrag bij de Opel Astra OPC (240 pk) op € 161,- ligt, bij de Ford Focus ST (225 pk) op € 153,- en bij de Renault Mégane RS (225 pk) op € 150,-. De Volkswagen Golf GTI 240 Limited mag qua vanafprijs (€ 31.995,-) dan goedkoper zijn, het model levert ‘slechts’ 240 pk en komt daarmee op € 133,- per pk.

Gelimiteerd
Wie een Leon Cupra 310 Limited Edition wil bemachtigen moet snel zijn. De Nederlandse importeur laat slechts 100 stuks van deze snelste Seat ooit produceren. Daarmee is de auto niet alleen de snelste Seat, maar ook één van de meest exclusieve.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken