Nieuws

Hyundai Santa Fe hybride conceptcar

Hyundai Santa Fe hybride conceptcar

Hyundai presenteert in Parijs de Santa Fe Hybride conceptcar. De Koreaanse SUV wordt aangedreven door een 2.4 liter benzinemotor die wordt geassisteerd door een elektromotor. Hierdoor nemen zowel het verbruik als de CO2-uitstoot aanzienlijk af.

De ontwikkelingsafdeling van Hyundai buigt zich al enkele jaren over hybride-auto´s. In Parijs laat Hyundai zien dat men een zo goed als productierijpe hybrideversie van de Santa Fe heeft klaar staan. Onder de motorkap ligt behalve een 2.4 liter benzinemotor ook een 30 kW sterke elektromotor. Beide motoren brengen hun vermogen via de zestraps automaat over op de wielen.

Verbeterde verbruikscijfers
Dankzij de combinatie van de benzine- en elektromotor weet Hyundai de verbruikscijfers flink te verbeteren. De Santa Fe verbruikt namelijk slechts 6.2 liter benzine per 100 km en stoot daarmee 148 gram CO2 per km uit. Dat zijn nette waarden voor een auto van dit formaat. Vergelijken we dat met de Santa Fe 2.7 V6 zoals die in ons land wordt geleverd dan is het een verbetering van bijna 4.0 l/100 km terwijl de prestaties vergelijkbaar zijn. Wat Hyundai´s plannen met de auto zijn is op dit moment nog onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai Santa Fe hybride conceptcar
Redactie
Door Redactie

Zoeken