Nieuws

Hybride-variant Kia Soul in conceptvorm

Hybride-variant Kia Soul in conceptvorm

Naast de officiële wereldpremière van de Soul staat er - tijdens de Autosalon van Parijs - op de stand van Kia ook een hybride-variant van dit model. De Zuid-Koreanen zijn met twee hybride premières in Parijs helemaal in hun ‘groene’ nopjes.

De Kia Soul wordt volgende week in Parijs voor het eerst aan het wereldpubliek voorgesteld. Slechts enkele meters daarnaast staat een hybride-variant van dezelfde Soul en de eveneens debuterende Cee´d hybride.

Ruim 26% aan reductie
Onder de transparante motorkap van de Soul hybride schuilt een hybridetechniek, welke bestaat uit een 1.6 liter benzinemotor en een 20 pk sterke elektromotor. Daar waar nodig is ondersteunen de accu’s van de elektromotor de benzinemotor. De accu’s worden gevoed en opgeladen door ontstane energie tijdens het remmen. Het gecombineerde vermogen is niet bekend, maar alleen al de elektromotor levert 105 Nm aan koppel. Een start/stop-techniek schakelt de motor automatisch uit wanneer de auto stilstaat. Een tik op het gaspedaal en de functie schakelt de motor weer in. Volgens Kia is het brandstofverbruik van de hybride Soul 4,9 liter per 100 gereden kilometers en de CO2-uitstoot bedraagt 114 gr/km. De laatste waarde is een daling van ruim 26% in vergelijking tot een Soul met een vergelijkbare motorisering.


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken