Nieuws

Alfa Romeo Brera ook in TI-kostuum leverbaar

Alfa Romeo Brera ook in TI-kostuum leverbaar

Turismo Internazionale (TI) staat bij Alfa Romeo voor sportieve modelvarianten. En na de Alfa Romeo 159 TI krijgt ook de Brera zo’n behandeling. De TI-kuur heeft voornamelijk betrekking op het gene wat zichtbaar is. Motorisch is er niets veranderd.

Een Brera in TI-uitvoering is bij de marktintroductie uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met de benzineversies 2.2 JTS en de 3.2 liter V6. De 2.4 JTM-diesel zal later in TI-kostuum verkrijgbaar zijn. Maar wat maakt een Brera TI nou zoveel spannender dan een normale Brera? Eigenlijk zijn er niet eens zo heel veel verschillen. Dat heeft de Brera eerlijk gezegd ook niet nodig. De 19 inch wielen zijn gebaseerd op die van de 8C Competizione en vallen het meest op. Ze komen lekker uit de verf in combinatie met de felrood gekleurde Brembo-remklauwen. En het onderstel is stugger afgeveerd, waardoor de wegligging van de 2+2 coupé is verbeterd.

Interieur
In het interieur tref je dikke lederen sportstoelen met glanzend TI-embleem. Donker geborsteld aluminium panelen sieren het dashboard, maar optioneel zijn deze delen ook in carbon verkrijgbaar. Wie nog meer geld bij de dealer achterlaat kan het hele dashboard in het leer steken. Standaard zijn het stuurwiel en de pookknop al met leer bekleed. Het instrumentarium straalt wit licht uit. Hierdoor moet het een extra sportieve sfeer opgewekken. De aluminium voetpedalen completeren het TI-pakket.

Herft 2008 in de showroom
De Alfa Romeo Brera TI zal officieel worden onthuld tijdens de Autosalon van Parijs. Vanaf volgende maand zal de 2+2 coupé bij de Alfa-dealers arriveren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alfa Romeo Brera ook in TI-kostuum leverbaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken