Nieuws

Fiat 500 by Diesel: limited edition

Fiat 500 by Diesel: limited edition

Het bekende Italiaanse kledinglabel Diesel en de Italiaanse autofabrikant Fiat bundelen hun krachten. De twee merken brengen gezamenlijk de Fiat ‘500 by Diesel’ op de markt. Het gelimiteerde model onderscheidt zich door een aantal opvallende stylingdetails die de 500 by Diesel uniek maken.

De Fiat 500 by Diesel wordt geproduceerd in een ‘gelimiteerde’ oplage (10.000 stuks in twee jaar) en combineert twee totaal verschillende werelden: die van de mode en die van de automobielindustrie. Het Centro Stile Fiat onder leiding van Roberto Giolito, de ontwerper van de nieuwe 500 en het designteam van Diesel o.l.v. Lars Schwartz, tekenden de 500 by Diesel. Doel van het project was het ontwerpen van ‘the Urban Survival Vehicle’; een auto die zich soepel door het verkeer beweegt en tegelijkertijd de persoonlijkheid van de jonge en originele bestuurder uitstraalt.

Diesel groen, zwart en bruin
De Fiat 500 by Diesel, gebaseerd op de Sport-uitvoering, valt om te beginnen op door zijn bijzondere lakkleur “Verde Diesel” (Diesel groen). Dit is een verwijzing naar de privé helikopter van Diesel CEO Renzo Rosso. Daarnaast zijn nog 2 andere kleuren leverbaar: nero en marrone Diesel; zwart en bruin Diesel. Ook springen de 16’’ lichtmetalen velgen met Diesel logo in het oog, net als de gele remklauwen (alleen op de 100 pk 1.4), de Diesel-sierstrips èn de buitenspiegelkappen. Deze laatste zijn uitgevoerd in de kleur van mat gepolijst staal, net zoals de grille, bumpers en de karakteristieke ‘snorharen’ aan de voorzijde.

Jeansstof op de stoelen
Ook binnenin een hoog gehalte aan Diesel elementen: in jeansstof uitgevoerde stoelen met gele stiksels, het Diesel logo op instrumentenpaneel en pookknop èn een speciaal zakje aan de zijkanten van de voorstoelen dat refereert aan de vijfde ‘pocket’ van de Diesel jeans.

Bekende motoren
De Fiat 500 by Diesel wordt geleverd met de 3 reeds bestaande motoren: de 1.2 69 pk benzine, de 1.4 16v 100 pk benzine en de 1.3 Multijet 75 pk. De Fiat 500 by Diesel is vanaf vandaag in Italië verkrijgbaar vanaf € 15.000,-. Of het model ook naar ons land komt is onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat 500 by Diesel: limited edition
Fiat 500 by Diesel: limited edition
Fiat 500 by Diesel: limited edition
Fiat 500 by Diesel: limited edition
Fiat 500 by Diesel: limited edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken