Nieuws

Peugeot Prologue: voorproefje 3008

Peugeot Prologue: voorproefje 3008

Volgend jaar zal de Peugeot 3008 op de markt komen. De 3008 is het antwoord van Peugeot op de immens populaire Renault Scénic en Citroën C4 Picasso. Met deze conceptcar Prologue geeft Peugeot ons in Parijs alvast een voorproefje van de 3008.

De eerste foto’s van de Prologue moeten boekdelen spreken. De informatie die Peugeot ons verstrekt is namelijk zeer summier. Volgens de Franse fabrikant is de Prologue een auto met een duidelijke toekomstvisie en een innovatieve styling, multifunctioneel interieur en de nieuwste hybride-technologie. Onderhuids schuilt dan ook een hybride-aandrijving met een gecombineerd vermogen van 200 pk. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 109 g/km en wanneer de auto enkel elektrisch rijdt is deze uiteraard nul.

Voorbode van de 3008
Inmiddels weten we uit ervaring dat Peugeot dergelijke conceptcars vaak als opwarmertje voor een productiemodel lanceert. De Prologue is een voorproefje van de 3008 zoals die volgend jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm op de markt komt. De auto zal waarschijnlijk als vijf- en zevenzitter leverbaar worden en moet de concurrentie aangaan met de eerder genoemde Scénic en C4 Picasso, maar ook de Zafira en Touran behoren tot de concurrenten. In Parijs hopen we meer details over de conceptcar te vergaren. Wij houden u op de hoogte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot Prologue: voorproefje 3008
Peugeot Prologue: voorproefje 3008
Redactie
Door Redactie

Zoeken