Nieuws

Nog zuiniger: Volkswagen Golf BlueMotion

Nog zuiniger: Volkswagen Golf BlueMotion

Volkswagen geeft treedt naar buiten met een aantal gegevens over de zuinige Golf BlueMotion die in Parijs z´n premiére beleeft. Een verbruik van slecht 1 op 26,3 liter wordt geclaimd.

Tegelijk met de officiële presentatie van de nieuwe Golf VI wordt de BlueMotion-variant voorgesteld in Parijs. Het betreft nog een studiemodel, maar Volkswagen durft al wel het brandstofverbruik te vermelden. Het gemiddelde verbruik van deze BlueMotion bedraagt 3,8 l/100 km. Hiermee ligt z´n dorstigheid op het niveau van de compactere Polo BlueMotion. De CO2-uitstoot bedraagt 99 g/km.

Nieuwe dieselmotor
De zuinige hatchback wordt aangedreven door een nieuwe common-rail turbodieselmotor. Deze viercilindermotor levert 105 pk en een maximum koppel van 250 Nm, welke al bij 2.000 tpm wordt bereikt. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 11,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 190 km/h.

Aanpassingen
Het zuinige karakter van de Golf VI BlueMotion bereikte Volkswagen door aanpassingen door te voeren die ook de overige BlueMotion-modellen kenmerken. Zo heeft de vijfversnellingsbak langere overbrengingen, zijn er banden met een extra lage rolweerstand gemonteerd en is de carrosserie in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd. De grootste bijdrage wordt echter geleverd door de 1.6 liter common-rail diesel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nog zuiniger: Volkswagen Golf BlueMotion
Nog zuiniger: Volkswagen Golf BlueMotion
Nog zuiniger: Volkswagen Golf BlueMotion
Redactie
Door Redactie

Zoeken