Nieuws

Nissan Note ondergaat vernieuwingen

Nissan Note ondergaat vernieuwingen

De Note is nog niet eens zo heel lang in ons midden, maar is nu al toe aan z’n tweede facelift. Daar waar de vorige bescheiden was, is de tweede uitgebreider en duidelijker zichtbaar. Ook onderhuids zijn er wijzigingen.

Bij deze tweede maal dat Nissan de Note onder handen heeft genomen zien we dat de voor- en de achterbumper een andere vorm hebben gekregen. Tevens nieuw is de grille en de koplampunits. Vooral de achterlichten vallen op door hun donkere units. Als laatste zien we nieuwe lichtmetalen velgen en is er een nieuwe lakkleur verkrijgbaar, genaamd ‘Cider Green’. Binnenin is het dashboard onder handen genomen en de afwerking zou op een hoger niveau moeten staan. Al deze wijzigingen moeten ervoor zorgen dat de Note een duurdere uitstraling meekrijgt.

Onderhuids
Technisch is er ook het één en ander gewijzigd. De 1.4 liter benzine met 88 pk blijft even sterk, maar stoot met 139 gr/km minder CO2 uit. De 1.5 liter DCi-diesel is met een CO2-uitstoot van 119 gr/km voortaan 17 gram per kilometer schoner. Bij beide motoren is dit mogelijk gemaakt door de andere versnellingsbakverhoudingen en een beter geprogrammeerd motormanagement. Het onderstel is voortaan iets comfortabeler en de besturing iets aangescherpt.

Parijs
De gefacelifte Nissan Note zal worden onthuld op de Autosalon van Parijs. Kort daarna zal de auto in de showrooms te vinden zijn. In hoeverre de prijzen veranderen zal het Japanse merk tijdens de presentatie bekendmaken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken